Afstudeerstage Finance

Company
PwC
Type
Internship
Location
Amsterdam
Sector
Corporate Finance
Language
English

Description

Ben je bijna klaar met je studie en wil je jouw scriptie over een onderwerp schrijven dat gerelateerd is aan ontwikkelingen binnen de financiële functie? Dan bieden wij jou de kans om als onderdeel van ons Finance team een interessant onderwerp te onderzoeken. Het Finance team is onderdeel van PwC Advisory en werkt dagelijks aan het vormgeven en optimaliseren van de financiële functie van aansprekende klanten uit binnen- en buitenland.

Wie ben je?

 • Je volgt een universitaire opleiding en bent bezig met je Master in een financieel-economische studierichting;
 • Je hebt uitstekende academische resultaten;
 • Je bent analytisch sterk en stelt kritische vragen;
 • Je bent een teamspeler;
 • Je hebt een gezonde nieuwsgierigheid en je vindt het uitdagend om je in complexe problemen vast te bijten;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Hoe ziet je werk eruit?

Het Consulting Finance team binnen PwC Advisory adviseert onze klanten over de inrichting van de financiële organisatie. Onder financiële organisatie verstaan we alle activiteiten en afdelingen binnen het aandachtsgebied van de CFO, die daarmee onze primaire klant is.

De financiële organisatie kent een aantal uitdagingen. Zo verwachten interne klanten waardevollere informatie. Niet alleen cijfers, maar ook een verhaal en advies. Ook is door technologische ontwikkelingen de hoeveelheid beschikbare informatie enorm toegenomen. De financiële organisatie heeft als taak de essentie hiervan op een begrijpelijke manier inzichtelijk te maken. Daarnaast wordt in toenemende mate van de financiële organisatie verwacht dat zij aanschuift aan de directietafel en een duidelijke stem heeft in het besluitvormingsproces.

Binnen deze omstandigheden komt de vraag op in hoeverre de huidige organisatie is ingericht op deze uitdagingen. Sluit de organisatorische inrichting in voldoende mate aan op de gewenste samenwerking? Wat zijn de effecten van veranderingen op de beheersing van een onderneming? Beschikken medewerkers over de juiste vaardigheden en gedrag om een goede gesprekspartner voor de directie en organisatie te zijn? Vragen die verder onderzoek waard zijn.

Wij bieden jou de mogelijkheid om binnen dit team een zelfstandig onderzoek uit te voeren. De resultaten uit het onderzoek vormen input voor de klantproposities in de dagelijkse praktijk. Jouw onderzoek draagt dus bij aan de kennis die wij met de klant kunnen delen.

Mogelijke onderwerpen voor onderzoek zijn:

 • Recente trends, zowel internationaal als specifiek in Nederland, ten aanzien van digitale ontwikkelingen die impact hebben op de financiële functie, zoals robotics, blockchain of e-invoicing;
 • De relatie tussen bedrijfsdoelstellingen en persoonlijke incentives;
 • Innovatief portfolio management; hoe weet je bij een toenemend aantal projecten/pilots welke je moet stoppen of juist accelereren;

Indien je zelf een interessant onderwerp op het oog hebt, nodigen we je ook graag uit om dit met ons te delen. In overleg behoort ook een meeloopstage tot de mogelijkheden.

Wat bieden we je?

Als je bij PwC stage loopt, kun je rekenen op diverse klanten, inspirerende collega’s en uitgebreide arbeidsvoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei en voor flexibel werken en leven.

 • Je maakt onderdeel uit van een jong en dynamisch team van gedreven consultants;
 • We hebben oog voor persoonlijke verschillen en de ontwikkeling van je talent;
 • Je krijgt een persoonlijke stagebegeleider toegewezen (een professional uit de praktijk) die de gehele stageperiode (minimaal 4 maanden) contact met je heeft en je ondersteunt bij je ontwikkeling;
 • Je bent verzekerd van diverse werkzaamheden, inspirerende collega's en een goede stagevergoeding;
 • Je stageperiode wordt in overleg met jou bepaald;
 • Je hebt toegang tot alle informatiebronnen die PwC tot haar beschikking heeft;
 • Je krijgt een laptop van de zaak en hebt de mogelijkheid om kennis te maken met jouw mogelijke toekomstige werkgever.

Wie zijn we?

Bij PwC Nederland willen we een bijdrage leveren aan het vertrouwen in de maatschappij en het oplossen van belangrijke problemen. Wij zijn een netwerk van firma’s in 157 landen met meer dan 208.000 mensen. In Nederland werken ruim 4.400 mensen met elkaar samen. Wij zien het als onze taak om kwaliteit te leveren op het gebied van assurance-, belasting- en adviesdiensten.

Deze functie valt binnen het werkveld Advisory waarin we klanten adviseren op de terreinen van organisatieontwikkeling, performance improvement en crisismanagement.

Solliciteer nu!

Heb je interesse en voldoe je aan de functie-eisen? Bekijk onze sollicitatieprocedure en solliciteer direct via onze website. Als je jouw sollicitatie inclusief CV, motivatiebrief en cijferlijsten indient, ontvang je binnen 2 weken na het verstrijken van de deadline bericht over je sollicitatie.

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust.

Francesca Heukensfeldt Jansen

Back to top
Risk Vacancies
Cancel