Junior Controller

Company
Belsimpel
Type
Vacancy
Location
Groningen
Sector
Controlling
Language
English

Description

Laat je gelden.

Met een omzet van 162 miljoen euro in 2016 beheers je de financiën van één van de snelstgroeiende bedrijven van Nederland. Je hebt contact met externen, waaronder de huisbankier en adviseurs, en je draait je hand niet om voor een ingewikkeld Excel-bestand. Je streeft naar nauwkeurigheid en perfectie en neemt niet genoegen met minder.

Wat doe je als Junior Controller?

Als Junior Controller zorg je ervoor dat financieel alles op rolletjes loopt. We doen hier alles zelf: we maken zelf de jaarrekening op en we doen ook de consolidatie. Als Junior Controller werk je mee aan de jaarrekening, samen met je andere teamleden. Waar je bij veel andere bedrijven slechts kleine taken krijgt, word je bij ons vanaf het begin af aan gelijk betrokken bij alle facetten. Zo ben je zelfs aanwezig bij de gesprekken met de accountants.

Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bent een expert met Excel en bent superfanatiek. Het liefst doe jij zaken zelf, net zoals we bij Belsimpel.nl nastreven. Je bent gek op cijfers en wilt precies weten hoe het bedrijf in elkaar steekt, maar je overziet ook het totale plaatje. Je houdt de voorraden bij en let erop dat facturen op tijd betaald worden. Als Assistent leer je de basics, maar daarnaast krijg je ook veel kansen om door te groeien.

Het Finance-team is erg fanatiek en bestaat uit ambitieuze mensen, waarvan een deel kortgeleden is afgestudeerd. Iedereen werkt secuur en heeft een sterke drive om alles tot in de details te verzorgen. Naast het contact binnen je eigen team, heb je veel contact met Jeroen en Jeroen en met Team Inkoop. Zij kopen onze hardware en diensten in, waarvan de facturen betaald moeten worden en alles bovendien goed gecontroleerd en geadministreerd moet worden. 

Zo kan je dag eruitzien

Je dag begint met de dagstart met het team. Hierbij worden de dag- en weekplanning besproken. Daarnaast help je het Administratieteam een eind opweg. Dan begin je aan je eerste to-do-punt: je duikt in de internationale fiscale wetgeving voor onze groei naar het buitenland. Een belangrijke taak, want ook met onze internationalisering moeten de financiën op rolletjes lopen! Hierna loop je langs Tom van Inkoop, om de inkopen van die dag te bespreken. Met een verse kop koffie die Tom voor je heeft ingeschonken, ga je bezig met de voorbereiding van een belangrijke call in de middag. Voor de pauze staat de wekelijkse meeting met Jeroen en Jeroen gepland. Hier bespreken jullie de voortgang van ieders to-do-punten en de stand van de financiële zaken. Alles komt aan bod: sales, marketing, debiteuren en HRM.

Tijdens de lunch ga je met je team naar de Subway. Jij krijgt het broodje vandaag gratis, omdat je de beste prognose hebt gemaakt van het maandresultaat. Score! Na de pauze heb je een call met een grote provider, om tot een settlement te komen over langlopende claims. Je neemt hierin de lead, je hebt alles immers tot de puntjes uitgezocht! Na de call maak je een start met de voorbereiding op de BTW-aangifte. Als dat is gedaan, loop je met een koud blikje cola naar de wekelijkse vergadering met Tom van Inkoop en Tijs van Partnerships. Hierin bespreken jullie de deals die zij hebben gemaakt, zodat je deze in onze financiële administratie kunt verwerken. Ook bespreek je de marktwijzigingen en leggen jullie de marge- en voorraadanalyses naast elkaar. Als je je jas aantrekt, daagt Tijs je uit voor een potje tafeltennis. Dat kun je niet weigeren, dus voordat je naar huis gaat speel je een fanatiek potje. Ook vandaag heb je Tijs verslagen, dus jij staat nog steeds bovenaan! 

Wie ben jij?

  • Je hebt een WO-diploma, bij voorkeur in de richting van Finance, Controlling of Accountancy.
  • Je hebt hooguit twee jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
  • Jij houdt van Excel en Excel houdt van jou, en je bent dan ook analytisch ijzersterk.
  • Vrienden omschrijven je als kritisch, maar communicatief sterk en ondernemend.
  • Je hebt geen moeite met het nemen van besluiten en kunt jezelf totaal niet vinden in een 9-tot-5 mentaliteit.

Solliciteer nu!

Back to top
Risk Vacancies
Cancel