Junior ALM Specialist

Company
De Volksbank
Type
Vacancy
Location
Utrecht
Sector
Asset Management , Banking, Risk Management
Language
English

Description

Ben jij een kwantitatieve en ambitieuze young professional met ervaring binnen het Finance & Risk domein, bij voorkeur op het gebied van Asset & Liability Management? Dan zijn we op zoek naar jou!

Over de functie

Het aandachtsgebied van deze functie ligt bij:

 • Renteresultaat en renterisico.
 • Het analyseren, evalueren en rapporteren over ALM risico’s en balansoptimalisatie naar het Asset & Liability Comité (ALCO).
 • Het opstellen van prognoses en gevoeligheidsanalyses van het renteresultaat.
 • Het waarderen van hypotheekportefeuilles en van (embedded) opties en het uitvoeren van analyses daarop.
 • Het beantwoorden van vragen van het senior management en externe partijen ten behoeve van renterisico en balansoptimalisatie.
 • Het meewerken in stresstests op het onderdeel van renteresultaat en renterisico.
 • Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het onderhoud van de interne ALM-modellen.

Je hebt

 • Een afgeronde WO opleiding, in een bij voorkeur kwantitatieve richting (bijv. econometrie, technische bedrijfskunde of toegepaste wiskunde).
 • Minimaal twee jaar ervaring binnen Finance of Risk Management bij een bank of binnen de consultancy, bij voorkeur op het gebied van ALM.
 • Ervaring met modelleren in Matlab of Python is een pre.
 • Uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels.

Competenties

Wij zijn op zoek naar een zelfstandige, kwantitatieve en ambitieuze young professional. Iemand met overtuigingskracht en goede advies- en schrijfvaardigheden. Je bent gefocust op resultaat en de oplossing. Kun je daarbij gestructureerd werken met oog voor detail en volgens planning? Houd je van dynamiek en vind je het leuk om aan meerdere opdrachten te werken samen met een team van collega’s? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wat krijg je van ons?
De Volksbank is anders dan anderen. We zijn een informele organisatie. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Eigen verantwoordelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard krijg je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket: een prima salaris, 13e maand en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling.

Over de afdeling

De afdeling Asset en Liability Management (ALM) is onderdeel van Balance Sheet Management (BSM). BSM is verantwoordelijk voor het management van de balans, het  renteresultaat en –risico van de Volksbank, inclusief optimalisatie hiervan en is daarmee het hart van de bank. Naast de afdeling ALM bestaat BSM uit nog twee afdelingen, namelijk Capital & Liquidity Management en Pricing Management. ALM is verantwoordelijk voor de waardesturing van de Volksbank op het gebied van renteresultaat en renterisico. Het team bestaat momenteel uit 10 professionals. Op deze leerzame plek in de organisatie heb je het complete overzicht van de balans en maak je direct impact. Jouw analyses komen onder andere terecht bij het senior management en op jouw getallen wordt gestuurd.

de Volksbank

De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering. Met zo’n 3.000 collega’s zijn we vol vertrouwen en optimisme bezig om deze ambitie te verwezenlijken. Heb jij het lef om mee te werken aan een omslag in de bankenwereld? Kom meebouwen aan onze nieuwe bank èn maak het verschil voor onze klanten.
 

Solliciteren?

Wil je solliciteren naar de functie van Junior ALM Specialist? Klik op "sollicitatie button" en reageer op deze vacature. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nancy van de Wiel, Recruiter, 06-12744063 of nancy.vandewiel@devolksbank.nl.

Back to top
Risk Vacancies
Cancel