Traineeship Finance & Risk

Company
De Volksbank
Type
Traineeship
Location
Utrecht
Sector
Banking, Financial Management , Risk Management
Language
English

Description

Weet jij wel raad met snel wijzigende wet- en regelgeving, het opstellen van financiële planningen en rapportages of het ontwikkelen van modellen? Wij zoeken WO afgestudeerden voor ons Traineeship Finance & Risk!

Over het Finance & Risk traineeship

Tijdens het Finance & Risk traineeship werk je 2 jaar aan je professionele ontwikkeling én aan jezelf. Wij bieden hiervoor een passend individueel traject. Het bestaat uit 4 opdrachten van ieder 6 maanden die je zelf vormgeeft en uiteraard aansluiten bij jouw leerdoelen.

Binnen het traineeship leer je alles over de werking van de bank, het bankenlandschap binnen Europa en de interactie met de nationale en internationale toezichthouder (ECB). Je richt je op het versterken van onze finance & risk expertise binnen de bank. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Financial Risk of Non Financial Risk, Model Ontwikkeling, Model Validatie, Control, Accounting & Reporting, Balance Sheet Management, Financial Markets, etc.
 
Nieuwsgierig?
Maak kennis met een van onze huidige trainees Koen Vogels. Of meld je aan voor een koffiemoment bij ons op kantoor.
 

Over jouw begeleiding & ontwikkeling

Bij de start krijg je een mentor toegewezen uit het hoger management binnen de Volksbank. Je mentor ondersteunt je bij je persoonlijke ontwikkeling, overziet je traineeship in grote lijnen, en helpt je een netwerk op te bouwen binnen onze organisatie. Daarnaast word je begeleid door een business owner binnen jouw vakgebied. Deze business owner helpt je met je vakinhoudelijke ontwikkeling, en geeft advies over passende opdrachten en afdelingen. Bij iedere opdracht zorgt de opdrachtgever binnen de afdeling voor de noodzakelijke begeleiding. Verder krijg je nog een buddy toegewezen. Dit is een trainee van de voorgaande lichting die je in de introductiefase zal helpen met praktische zaken en die je kunt gebruiken als vraagbaak voor ervaringen binnen de Volksbank. Uiteraard is er vanuit HR ondersteuning en hulp bij allerlei praktische zaken zoals arbeidsvoorwaarden, beoordeling en opleidingen.

Voor je persoonlijke ontwikkeling doorloop je een extern programma met de andere trainees uit jouw lichting. Tijdens dit programma staat je persoonlijke ontwikkeling centraal en ontwikkel je een eigen visie en werkstijl op thema's als leiderschap, samenwerken en invloed. Je wordt uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen en te gaan experimenteren met nieuw gedrag.

Wat we vragen:

  • Je beschikt over een net afgeronde WO-opleiding in de richting Finance, Risk Management, Economie, Econometrie of andere kwantitatieve opleiding, zoals bijvoorbeeld wis- of natuurkunde.
  • Maximaal 1 jaar werkervaring
  • Een brede interesse in de werking van de bank
  • Nevenactiviteiten op je cv. Denk hierbij aan werkervaring uit bijbanen, een actieve rol in een studie- of sportvereniging of buitenlandervaring
  • Je wilt je graag twee jaar lang richten op je persoonlijke ontwikkeling
  • Je staat achter ons manifest https://www.devolksbank.nl/over-ons/missie-en-strategie/ons-manifest.html

Je competenties

We zoeken ondernemende kandidaten die creatief zijn en met nieuwe oplossingen en ideeën durven te komen. Je bent analytisch, hebt gevoel voor financiële processen en  bent in staat om complexe materie op eenvoudige wijze uit te leggen. Daarnaast ben je leergierig, enthousiast en beschik je over een gezonde dosis lef.

Wat krijg je van ons?

Een baan waarbij je een podium krijgt om met jouw ideeën aan de slag te gaan. Binnen een bank waar het écht draait om mensen en zich kenmerkt met een ‘no-nonsense’ cultuur. Wij bieden je een goede balans tussen werk en vrije tijd door de mogelijkheid om zelf je werkweek in te delen. Daarnaast biedt de Volksbank je een inspirerende werkplek op een toplocatie naast Utrecht CS.

Werken bij Finance & Risk

De Volksbank is anders dan anderen. We zijn een informele organisatie. Dat geldt ook voor Finance & Risk. Het tonen van lef en eigenaarschap staan bij ons hoog in het vaandel. Heb je een goed idee hoe het beter kan? Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt. Wij vinden als afdeling dat een collega zich niet alleen met zijn eigen specialisatie moet bezighouden. Bij ons heb je volop mogelijkheden om je breed te ontwikkelen. Wij luisteren naar jouw advies of visie. Bij Finance & Risk passen professionals die van nature overzicht hebben en gevoel voor financiële processen. Mensen die er plezier in hebben om in de balans tussen klantwaarde en risico te excelleren. Wij zijn op zoek naar een kritische denker die oog heeft voor de cijfers, maar ook de klant achter deze cijfers. Iemand die niet alleen adviseert maar die ook advies weet te vertalen naar voorstellen en keuzes.

Solliciteren? 

De selectieprocedure bestaat uit een aantal stappen om jou beter te leren kennen. Allereerst reageer je op deze vacature door op de "sollicitatie button" te klikken. Stuur je cv en motivatiebrief in het Nederlands en geef daarbij antwoord op vragen zoals; waarom werken bij de Volksbank? En waarom binnen het traineeship? Wat kan jij toevoegen als trainee? Als wij een match zien, krijg je een uitnodiging voor het maken van een online assessment. Indien je deze test positief afrond, kom je op gesprek bij ons op kantoor. Zijn we daarna beiden positief dan word je uitgenodigd voor een selectiedag.
Als jij tijdens deze dag laat zien dat jij bij de Volksbank hoort, dan bieden we je meteen een contract aan en mag je aan de slag als trainee!

Mogelijke startdata zijn 1 december 2018 of 1 februari 2019.

Vragen?

Voor vragen over het traineeship en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nancy van de Wiel via campusrecruitment@devolksbank.nl of via 06-12744063.

Back to top
Risk Vacancies
Cancel