Financial Management Traineeship

Company
Achmea
Type
Traineeship
Location
Nederland
Sector
Financial Management
Required language
Dutch

Description

Over deze vacature

Innoveren met maatschappelijke impact bij de grootste financiële dienstverlener van Nederland. Achmea barst van de financiële data waar jij mee mag werken. Achmea werkt met miljarden. Zelfs de kleinste veranderingen, in bijvoorbeeld premiestellingen of kostenallocatiemodellen, hebben een zeer grote impact.
Met het Financieel Management Traineeship leer je in korte tijd het hele financiële proces van Achmea kennen.  Jij richt je pijlen op de rolling forecast, begrotingen en jaarafsluitingen.  Je helpt bij het bepalen van onze premies, het opstellen van een allocatiemodel en het bouwen van een financieel performance dashboard. Als financial van de toekomst ben jij een belangrijke gesprekspartner van de business: je ben in staat om financiële data te analyseren en hebt de kwaliteiten om, op basis van jouw inzichten, advies te geven en de business uit te dagen. Kortom; jij wilt veranderen. De combinatie van kwantitatieve financiële analyses én een consultancy mindset maken jou als financial uniek! In 2 jaar tijd ontwikkel jij jezelf om dé financiële leider van de toekomst te worden. Het traineeship ziet er als volgt uit:

 • werk aan 4 verschillende opdrachten  binnen verschillende onderdelen van Achmea. Het eerste half jaar word je in sneltreinvaart langs alle financiële processen meegenomen. Na een half jaar heb je meteen een goed overzicht van de hele financiële kolom;

 • ontwikkel je competenties via een intensief en hooggewaardeerd persoonlijk leiderschapsprogramma  dat je samen met andere trainees volgt;

 • word gedurende je hele traineeship begeleid door een mentor (senior collega of directeur), coördinator, opdrachtbegeleider, (oud-)trainee zodat er altijd iemand is bij wie jij terecht kan.      

Solliciteren doe je online via de Achmea TalentPitch. Deze bestaat uit een persoonlijkheids- en intelligentietest en een aantal verdiepende vragen. Je hebt tot en met 25 november de tijd om de Talentpitch af te ronden. De persoonlijke gesprekken vinden plaats eind november en begin december. Als we beiden een match ervaren, nodigen we je graag uit voor onze Selectiedag op 17 december. De volgende dag hoor je of je kan starten als trainee. Jouw traineeship begint dan op 1 maart 2020. Wil je starten per 1 september 2020? Neem dan contact op met Noor Kok. 

Talent Development

Waar je tijdens het Financieel Management Traineeship aan de slag gaat bepaal je, na het eerste half jaar, helemaal zelf. Liggen je ambities bij control? Of bij kapitaal- en waarde management? Heb jij specifieke interesse in zorg- of schadeverzekeringen? Of zie jij jezelf eerder onder de vlag van vermogensbeer of Achmea Bank werken? Wil je nóg meer weten van Solvency II en IFRS 17? Of je een keer verder verdiepen in IT? Het kan allemaal. De keuze is aan jou en opties in overvloed! Denk je mee op hoog niveau over de financiële toekomst van ons bedrijf?

Je start in een groep trainees. Tijdens je traineeship ontwikkel je, door o.a. het leiderschapsprogramma, een sterke band met je mede-trainees. Er worden borrels georganiseerd, weekendjes weg gepland en je zoekt elkaar tijdens de werkweek natuurlijk regelmatig op om samen te lunchen.

Wat jou uniek maakt als Financieel Management Trainee

Je hebt lef om verandering teweeg te brengen en durft kansen te pakken. Terugkijken, analyseren en voorspellen. Met behulp van complexe modellen voorspel jij toekomstige uitdagingen voor ons bedrijf. Je geeft inzicht in welke kant we met onze producten en diensten op (moeten) gaan. Je hebt gevoel voor cijfers en bent in staat je verhaal te verkopen. Dát is waar jij het voor doet. In het Financieel Management Traineeship werk je aan opdrachten met impact. Hierin heb jij het voor het zeggen. Je durft je ambitie uit te spreken en bouwt daarnaast flink aan je netwerk, dankzij goed contact met andere trainees en collega’s. Handig voor tijdens het traineeship, maar ook voor later. Met jouw potentie zien we je graag terug in een leidende rol. Jij hebt in ieder geval:

 • een afgeronde wo-master in een financiële richting;

 • je kunt (financiële) verbanden leggen, trends in data signaleren en strategie naar financiële doelen vertalen;

 • uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk;

 • extra activiteiten verricht naast je studie om jezelf te ontwikkelen of anderen te helpen.

Kijk eens rond in Apeldoorn

Wat wij bieden

 • startsalaris van €2.652 met een halfjaarlijkse verhoging van €100 na het afronden van elke opdracht;

 • ontwikkelingsmogelijkheden: via een extern leiderschapsprogramma, vakinhoudelijke trainingen, mentor, buddy en betrokken collega’s;

 • naast 144 verlofuren per jaar, een persoonlijk keuzebudget opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof. Je kiest zelf of je dit budget laat uitbetalen, spaart of dat je er verlofuren van koopt;

 • uitstekende pensioenregeling van 1,875% met een vaste jaarlijkse premie;

 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding voor auto, openbaar vervoer (onbeperkt eerste klas) én fiets;

 • korting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis. Je krijgt ook nog een extraatje van €130 bruto per jaar;

 • korting op je schadeverzekering bij Centraal Beheer en Interpolis.

Solliciteer

Back to top
Risk Vacancies
Cancel