Internship Investment Analist

Company
Van Lanschot Kempen
Type
Internship
Location
Amsterdam
Sector
Asset Management , Banking, Corporate Finance
Language
English

Description

Wat ga je bij ons doen?

Voor de afdeling WIC Reporting zijn wij op zoek naar een fulltime stagiair, die bij zal dragen aan de dagelijkse werkzaamheden. WIC Reporting verzorgt beleggingenrapportages voor (zeer) vermogende particulieren, verenigingen en stichtingen. Klantportefeuilles worden geconstrueerd met behulp van verschillende beleggingsinstrumenten (o.a. beleggingsfondsen, losse beleggingen en alternatieve beleggingen) en vaak zijn de portefeuilles ondergebracht in complexe (juridische) structuren. Het interpreteren, berekenen en rapporteren van verschillende beleggingsspecifieke portefeuillekenmerken op verschillende niveaus (zoals rendement, risico, exposure en attributie) zijn de kerntaken van de afdeling.

Doel van de beleggingenrapportages is de klant grip geven op zijn vermogen. Waarmee de klant weloverwogen beleggingsbeslissingen kan nemen.

Wat ga je bij Kempen doen?

Ben jij een proactieve specialist die enthousiast wordt van het optimaliseren van processen? Maken wij jou blij met een rol waarin jij veel verantwoordelijkheid krijgt voor de opstelling van rapportages van onze klanten? En ben jij vanaf begin 2019 minimaal 5 maanden beschikbaar? Dan zoeken wij jou!

Jij zorgt ervoor dat de data van de rapportages volledig en juist is. Tevens ben je betrokken bij het berekenen van de performance en het facturatieproces voor de cliënten. Je denkt proactief mee en levert een bijdrage aan het optimaliseren van de processen. Tevens draag je verbeteringen aan op basis van de klantbehoefte. Je inventariseert, analyseert en lost uitzonderingen en onjuistheden op met (interne) cliënten, tegenpartijen, andere banken en (centrale) marktpartijen. Je houdt daarbij rekening met deadlines, internationale gebruiken en verschillende, en tegengestelde belangen. Verder fungeer je als sparringpartner voor onze Front Office en management.

Jouw belangrijkste werkzaamheden zijn:

 • Het opstellen van beleggingenrapportages
 • Het analyseren van data
 • Facturatieproces
 • Optimaliseren van processen
 • Het ondersteunen van de Front Office

Herken jij je in ons profiel?

Werken bij Van Lanschot Kempen betekent op de eerste plaats dat je je herkent in onze kernwaarden: ondernemersgeest, vakmanschap, toewijding en specialisatie.

 • Je beschikt over/bent bezig met een academische opleiding, met voorkeur in een financiële richting
 • Je hebt een proactief en innovatief karakter
 • Je bent integer en kwaliteitsgericht
 • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk (Moedertaal: Nederlands)
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen
 • Je werkt accuraat, bent goed georganiseerd en stressbestendig
 • Je stelt het belang van de klanten voorop

Onze organisatie

Het verhaal van Van Lanschot Kempen is een boeiend verhaal over het oudste onafhankelijke financiële instituut van Nederland. We werken opgeteld al bijna vier eeuwen met grote toewijding en financieel vakmanschap aan de vooruitgang van onze klanten. Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde namen Van Lanschot en Kempen hebben met particuliere en institutionele klanten. Private Banking, Asset Management en Merchant Banking zijn de gebieden waarin we excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, kennis en ervaring. Duurzaam ondernemen speelt hierbij een belangrijke rol. Wij zijn een integere wealth manager met respect voor de wereld om ons heen en met oog voor volgende generaties. We streven ernaar waarde te creëren voor onze belanghebbenden; niet alleen in financiële maar ook in sociale, ecologische en maatschappelijke zin.

We zijn de challenger van de markt en spelen snel, slim en proactief in op de ontwikkelingen in de markt om onze concurrenten net een stapje voor te zijn. We bouwen aan lange termijn relaties gebaseerd op wederzijds vertrouwen waarin we voor en met onze klanten het beste resultaat behalen. Onze visie staat daarom in het teken van klantverwachtingen waarmaken, maar liever nog overtreffen. Daarbij streven we ernaar om synoniem te staan voor topkwaliteit, uitstekende adviezen en maatwerkoplossingen. Mensen die ondernemen en altijd passie tonen voor hun werk krijgen bij ons alle kansen. Bij ons gebeurt het.

Wat bieden we je?

Van Lanschot Kempen is gericht op mensen. Zodra je bij ons komt werken, dagen we je uit om echt het verschil te maken. Door persoonlijke begeleiding zorgen wij dat jij tijdens jouw stageperiode goede kansen krijgt. Weet jij deze kansen te pakken, dan zijn er volop mogelijkheden! Daar staat natuurlijk een passende stagevergoeding en ruime aandacht voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling tegenover. Wij investeren in onze professionals en staan voor onze mensen. Dit begint bij onze stagiairs die wij hoog in het vaandel hebben staan.

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer dan nu! Voor nadere informatie kun je bellen of mailen naar ons recruitment team op 020 3544600 of  talent@vanlanschotkempen.com

Solliciteer 

Back to top
Risk Vacancies
Cancel