Junior Accountant

Company
Van Lanschot Kempen
Type
Vacancy
Location
Amsterdam
Sector
Accountancy, Banking, Controlling
Required language
English

Description

Over de organisatie

Het verhaal van Van Lanschot Kempen is een boeiend verhaal over het oudste onafhankelijke financiële instituut van Nederland. We werken opgeteld al bijna vier eeuwen met grote toewijding en financieel vakmanschap aan de vooruitgang van onze klanten. Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde namen Van Lanschot en Kempen hebben met particuliere en institutionele klanten. Private Banking, Asset Management en Merchant Banking zijn de gebieden waarin we excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, kennis en ervaring. Duurzaam ondernemen speelt hierbij een belangrijke rol. Wij zijn een integere wealth manager met respect voor de wereld om ons heen en met oog voor volgende generaties. We streven ernaar waarde te creëren voor onze belanghebbenden; niet alleen in financiële maar ook in sociale, ecologische en maatschappelijke zin.

We zijn de challenger van de markt en spelen snel, slim en proactief in op de ontwikkelingen in de markt om onze concurrenten net een stapje voor te zijn. We bouwen aan lange termijn relaties gebaseerd op wederzijds vertrouwen waarin we voor en met onze klanten het beste resultaat behalen. Onze visie staat daarom in het teken van klantverwachtingen waarmaken, maar liever nog overtreffen. Daarbij streven we ernaar om synoniem te staan voor topkwaliteit, uitstekende adviezen en maatwerkoplossingen. Mensen die ondernemen en altijd passie tonen voor hun werk krijgen bij ons alle kansen.

De Afdeling

De afdeling Accounting & Reporting is verantwoordelijk voor alle financiële administratie en verzorgt alle interne financiële rapportages over de ontwikkelingen van het resultaat, de balans, solvabiliteit en liquiditeit van de bank. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor externe rapportages zoals de jaarrekening en de rapportages aan voornamelijk DNB.

De functie

Als junior accountant ben je een belangrijke kracht binnen de afdeling. Je helpt mee aan verschillende complexe vraagstukken op verslaggevingsgebied. Bij het opstellen van de jaarrekening neem jij tezamen met je collega’s een centrale plaats in en zorg je ervoor dat de jaarrekening voldoet aan de meest recente IFRS standaarden. Je bent tezamen met de senior accountant één van dé aanspreekpunten voor de externe accountant en zelfs met de moeilijkste vragen kunnen ze altijd bij je terecht. Maandelijks bepaal je samen met het team het resultaat van de bank, je analyseert de uitkomsten en rapporteert over de uitkomsten naar de belangrijkste stakeholders van de bank. Het team zal jou als junior veel ondersteunen en uitdagen in jouw werkveld zodat je snel het vak gaat leren en stappen zal maken.

Functie-eisen

Werken bij Van Lanschot Kempen betekent op de eerste plaats dat je je herkent in onze kernwaarden: ondernemersgeest, vakmanschap, toewijding en specialisatie. Wij zoeken iemand met het volgende profiel:

  • Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding, een accounting opleiding is een pré;
  • Je hebt maximaal 3 jaar werkervaring;
  • Je hebt affiniteit met IFRS en vindt het leuk om regelgeving te implementeren in de praktijk;
  • Je bent enthousiast, proactief, pragmatisch, doelgericht en leergierig;
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk). Je krijgt er energie van om contacten binnen de bank op te bouwen en te onderhouden;
  • Analytisch ben je sterk, behoudt het overzicht maar hebt ook oog voor detail. Je bent resultaatgericht, zoekt naar oplossingen en toont daarin pro-activiteit. Je stelt het belang van de cliënt voorop;
  • Je beschikt over doorzettingsvermogen en een sterk gevoel voor (team)verantwoordelijkheid;
  • Eigen inzicht en initiatief is een vereiste en je bent continu op zoek naar het aanbrengen van verbetermogelijkheden en verdere professionalisering van de werkomgeving en werkwijzen.

Wij bieden

Zodra je bij ons komt werken, dagen we je uit om echt het verschil te maken. De cultuur van Van Lanschot Kempen biedt veel ruimte voor initiatief en ondernemerschap. Je kunt daardoor direct het verschil maken binnen jouw vakgebied en meewerken aan de toekomst van onze organisatie. Van Lanschot Kempen is gericht op mensen: wij bieden onze werknemers kansen en als je deze weet te pakken, zijn er volop carrièremogelijkheden. Bovendien bieden wij een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waarin persoonlijke en vakinhoudelijke opleidingsmogelijkheden centraal staan. Hierbij kun je denken aan de mogelijkheid om de functie flexibel in te delen, opleidings- en ontwikkelmogelijkheden en een dynamische werkomgeving aan de Zuid-As in Amsterdam. Wij willen onze organisatie versterken door meer inclusie en diversiteit op de werkvloer. Voldoe je aan de eisen en breng jij diversiteit? Dan nodigen wij je expliciet uit om te solliciteren.

Interesse?

Solliciteer dan nu! Voor vragen of meer informatie kan je contact opnemen met onze recruiter Emily Lageveen op e.lageveen@vanlanschotkempen.com of bel op 020-3544600.

Solliciteren

Back to top
Risk Vacancies
Cancel