Student Duaal Accountancy

Company
De Belastingdienst
Type
Vacancy
Location
Nederland
Sector
Accountancy, Government
Required language
English

Description

Functieomschrijving

“Ik wilde na het behalen van mijn bachelordiploma accountancy verder met mijn master en tegelijkertijd leren over de fiscaliteit. De Belastingdienst is daar de perfecte plek voor. En nu, inmiddels twee jaar later combineer ik werkzaamheden in de accountancy met mijn nieuw geleerde fiscale kennis!” Marleen Westgeest, student duaal accountancy bij de Belastingdienst.

De Belastingdienst is in beweging en op weg naar de toekomst! En terwijl het werk onomstreden moet zijn, wil de Belastingdienst tegelijkertijd zijn dienstverlening en performance verbeteren: de Belastingdienst is dan ook op zoek naar jou!

Want in ons duaal leertraject accountancy leer jij om jezelf een oordeel te vormen over de aanvaardbaarheid van fiscale aangiften van bedrijven, waarbij in de eerste jaren de nadruk ligt op de omzetbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Je beoordeelt en onderzoekt of de fiscale aangiften juist en volledig zijn ingediend. Later verdiep je je mogelijk in invoerrechten, accijnzen en de loonheffing, maar in alle gevallen speelt inzicht in de administratieve organisatie en de interne beheersing een belangrijke rol. Je ontwikkelt inzicht in de belangen áchter de cijfers en je gaat al heel snel in gesprek met ondernemers in het midden- en kleinbedrijf over bijvoorbeeld de wijze waarop de fiscale risico’s zijn afgedekt. Je wordt hierin begeleid door een mentor die jouw werkzaamheden monitort en met je bespreekt én samen met de voortgang in je masterstudie accountancy bepaalt dít hoeveel verantwoordelijkheden je krijgt tijdens het traject.  

Je studeert aan de Nyenrode Business Universiteit (of universiteit van jouw keuze) voor je Master of Science in accountancy. Aan de BelastingdienstAcademie in Utrecht leer je over de fiscaliteit, de controletechniek en de effectiviteit van jouw communicatie. Als je aan de universiteit voldoende voortgang boekt én de studie aan onze academie hebt afgerond, vervolg je jouw opleiding tot registeraccountant bij  Belastingen of de Douane.  

Tijdens je opleiding – die wij in zijn geheel voor je betalen – wissel je de theorie af met uitdagende werkzaamheden en praktijkopdrachten. Je werkt steeds zelfstandiger in een team met bijvoorbeeld fiscaal juristen, IT-auditors, belastingcontroleurs, invorderaars en accountants van wie je veel leert over de dagelijkse praktijk. Zo breng je jouw kennis al heel snel in de – zo belangrijke en boeiende – praktijk. Je werkt in één van de vijf regio’s van de Belastingdienst en je krijgt daarvoor natuurlijk een ov-jaarkaart van ons. Dus…

Zullen we zaken doen en word jij student duaal accountancy? Of wil je liever eerst eens praten over jouw, misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op!

Functie-eisen

• Je hebt een hbo- of wo-bachelordiploma accountancy (AC) of bedrijfseconomie (BE) behaald tussen 1 augustus 2014 en 1 augustus 2019. De voorkeur gaat uit naar accountancy. 
• Je hebt uitstekende mondeling en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. 

Jouw competenties?
• oordeelsvorming
• besluitvaardigheid 
• contactgerichtheid 
• initiatief 
• samenwerken 

Herken jij jezelf ook hierin?
Je kunt hoofd- van bijzaken onderscheiden en weet die helder te verwoorden. Dat doe je op basis van gedegen en inhoudelijke argumenten. Je durft verantwoordelijkheid en beslissingen te nemen en staat voor wat je zegt; je wordt niet snel omver geblazen. Je bent ambitieus, vernieuwend en ondernemend, en je verliest daarbij je collega’s of omgeving niet uit het oog. Je kunt accuraat werken, en tegelijkertijd ben je een doorzetter die niet alleen de organisatie, maar ook zichzelf voortdurend wil blijven ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 6
Maandsalaris Min €2123 - €2759 (bruto)
Contractduur -
Minimum aantal uren per week 36
Maximum aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

De organisatie - Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging en is er sprake van allerlei (organisatie)ontwikkelingen. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

Solliciteren

Back to top
Risk Vacancies
Cancel