Consultant/Executive Transaction Services

Company
KPMG
Type
Vacancy
Location
Amstelveen
Sector
Consultancy, Corporate Finance
Language
English
Website
https://kpmg.nl

Description

De functie

Bekijk hier een video over werken bij de afdeling Transaction Services en bekijk hier een blog van een executive bij de afdeling. Daarnaast vind je hier meer informatie over werken (o.a. inzicht in een week van een collega) bij KPMG Transaction Services.

Je leest er vaak over in de krant: fusies en overnames. Maar wist je dat je mee kunt helpen aan het succes van zo’n spraakmakende, vaak internationale deal, nog voordat het nieuws de wereldpers heeft gehaald? Kies voor een carrière bij het dynamische KPMG Transaction Services (TS) en je werkt binnen een hecht team van betrokken en ervaren KPMG-professionals aan de meest interessante overnames en fusies, met veel projecten in binnen- en buitenland.

Ben jij de executive die spraakmakende deals sluit?

Bij TS halen we geregeld de voorpagina’s. Van fusies van middelgrote ondernemingen tot internationale megaovernames: we begeleiden er honderden per jaar. Bij TS zorgen we dat de klant de belangrijkste aspecten van een deal begrijpt. Bij fusies, overnames, herfinancieringen of beursgangen (IPO’s) doen we de financial due diligence waarbij je door middel van complexe analyses op de financiële resultaten, posities en projecties het bedrijf financieel doorlicht. Zo breng je voor de klant de kansen en bedreigingen bij een deal in kaart, identificeer je de onderliggende winst en bepaal je wat de uiteindelijke equity value is die betaald moet worden. De uitkomsten van jouw analyses zijn de argumenten aan de onderhandelingstafel.

Als Executive bij Transaction Services ontvang je alle gegevens van de klant en maakt er één overzichtelijk en begrijpelijk geheel van. Deze cijferset (databook) vormt de basis van het uiteindelijke rapport. Omdat je als Executive het diepst de cijfers ingaat, zie je ook als eerste de trends die interessant zijn om met je team en de klant te delen.

Vanuit KPMG ontvang je altijd intensieve begeleiding om te zorgen dat je de fijne kneepjes van het vak leert. Zo krijg je onder andere de eerste maanden een persoonlijke coach waarmee je dagelijks samenwerkt. De duur van de projecten verschilt. Sommige projecten duren twee weken, andere twee maanden. In de meeste gevallen werk je als executive aan één project tegelijkertijd waarbij de meeste werkzaamheden plaatsvinden op ons kantoor in Amstelveen. Afhankelijk van het project werk je of heb je meetings bij de klant op locatie. Aan het einde van de Executive functie ben je in staat om zelfstandig in het databook te werken en begin je met het uitwerken van analyses in het rapport.

KPMG Deals

KPMG Transaction Services valt onder de bredere Deals afdeling waar zij onder andere samenwerken met Corporate Finance (CF) en Separation & Integration (S&I). Corporate Finance begeleidt het volledige proces voor koper of verkoper: van de eerste verkenningen in de markt tot en met het sluiten van de deal. Separation & Integration komt gedurende of voor de due diligence fase om de hoek kijken om zowel financieel als operationeel de mogelijkheden en risico’s van de transactie in kaart te brengen. Hierbij adviseren zij de klant bijvoorbeeld over hoe twee gefuseerde organisaties hun bedrijfsvoering of financiële functie inrichten.

Bekijk meer informatie over onze afdeling Transaction Services.

Het profiel

Wie zoeken wij?

Je bent een creatieve denker met sterk ontwikkelde adviesvaardigheden en een kritische, professionele houding. Je hebt een analytisch inzicht en houdt van cijfers. Kwaliteit leveren is voor jou dan ook vanzelfsprekend. Integriteit en persoonlijke geloofwaardigheid zijn daarnaast typische kenmerken die jou beschrijven.
En verder:

 • Je hebt minimaal nul tot maximaal drie jaar relevante werkervaring opgedaan.
 • Je bent in het bezit van een afgeronde academische opleiding met een financiële of wiskundige focus, denk hierbij aan (bedrijfs-) economie, bedrijfskunde, finance, accountancy of econometrie.
 • Je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden en hebt een klant- en markgerichte manier van denken en doen.
 • Je bent in staat om zelfstandig en effectief te functioneren binnen een team en bent communicatief sterk in zowel de Nederlandse als de Engelse taal (mondeling en schriftelijk).
 • Ook ben je bereid om in- en externe opleidingen te volgen en projecten in het buitenland uit te voeren.
 • Daarnaast hecht je veel waarde aan het leveren van een hoge kwaliteit van je werk en heb je een professioneel kritische houding.

Ons aanbod

Optelsom van Talenten

In een eeuw zijn we uitgegroeid van één Nederlands kantoor tot een organisatie met ruim 170.000 gedreven professionals wereldwijd. Die jou inspireren het beste uit jezelf te halen. Voor ieder project brengen we hiervoor de ideale combinatie van talenten samen. En daarbij maken we geen onderscheid op grond van geslacht, leeftijd, culturele achtergrond, seksuele geaardheid of arbeidsbeperking. Iedereen is welkom, zolang je maar samen met ons je schouders eronder zet, veranderingen waarmaakt en succes viert. Uiteraard met alle ruimte om je talenten te ontplooien en je eigen carrière vorm te geven.

Wat kun je van ons verwachten?

Werken bij KPMG levert je meer op dan alleen een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Je werkt bij ons samen in een prettige, informele omgeving, waar veel persoonlijke aandacht is voor jou en je collega’s. Je zult niet de enige starter zijn die kiest voor een goed begin van je carrière bij KPMG. Veel medestudenten zijn je voorgegaan en zullen je volgen. Ze zijn straks niet alleen je collega’s, maar worden vaak ook je vrienden.  
 
Naast een uitstekend salaris kun je onder andere rekenen op:

 • Laptop en smartphone van KPMG
 • Onkostenvergoeding en variabele beloning
 • Premievrij pensioen
 • Jonge bedrijfscultuur
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling met passende trainingen, opleidingen en coaching
 • Alle KPMG’ers onder de 31 jaar zijn automatisch lid van KPMG Connect: (fun) activiteiten om je ervaringen te delen en te netwerken.

Meer informatie en solliciteren

Investeer in jezelf. Kom bij KPMG.

Ben jij die betrokken, analytische consultant die in hoog tempo veel leert? En wil je het verschil maken voor gerenommeerde bedrijven, financiers en overheden? Dan maken we graag kennis met je.

Meer informatie en solliciteren

Mocht je meer informatie willen over de werkzaamheden van een executive op de afdeling Transaction Services, lees dan hier de blog van onze collega Sjoerd Verhoogt

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de verantwoordelijke recruitment adviseur. Direct solliciteren? Klik dan op onderstaande 'solliciteer' button.

De eerste stap in onze sollicitatieprocedure is het doorlopen van onze KPMG Talent Pitch. We sturen je een bevestigingsmail met een link die je naar het platform leidt. In deze online experience geven we je een realistisch beeld van hoe het is om bij KPMG te werken, en zullen we met behulp van online testen en games verder onderzoeken in welke mate jouw profiel een goede match is met de rol waarop je hebt gesolliciteerd. Ook komt jouw motivatie aan de orde, je hoeft in eerste instantie dus geen motivatiebrief te uploaden, maar alleen jouw CV. Aan het einde van de experience krijg je direct een deel van je resultaten terug gekoppeld!
 

 Solliciteer

Back to top
Risk Vacancies
Cancel