Meeloopstage Corporate Finance

Company
KPMG
Type
Internship
Location
Amstelveen
Sector
Consultancy, Corporate Finance
Required language
English

Description

De functie

De functie

Altijd iets te doen, altijd iets te leren: als stagiair(e) binnen Corporate Finance verveel je je geen moment. Je houdt je dagelijks bezig met alle fases in het proces van nationale en internationale transacties, financieringen en waarderingsvraagstukken.

Takken van sport

De afdeling Corporate Finance bestaat uit drie teams: M&A, Valuations en Debt Advisory.
Bij M&A richten we ons op de begeleiding van fusies en overnames. Hierbij staan wij bijvoorbeeld de verkopende partij bij vanaf de eerste zoektocht naar mogelijke geïnteresseerde investeerders, tot aan de onderhandelingstafel. Het gaat binnen het internationale KPMG-netwerk om honderden deals per jaar, wereldwijd een uniek aantal.

Als lid van het Valuations team treed je op als onafhankelijke deskundige bij (strategische) waarderingsvraagstukken uit alle sectoren. Zo help je met waardeanalyses van (onderdelen van) organisaties, onder meer voor verkoop en aankoop, voor audit- en fiscale doeleinden en bij second opinions en disputen. Het betreft doorgaans bepalende momenten in de ontwikkeling van een onderneming.

Bij Debt Advisory begeleiden we ondernemingen, financiële instellingen en (semi)overheidsinstellingen bij uitdagende en complexe financieringsvraagstukken. Ons team biedt (inter)nationale dienstverlening op het gebied van (her)financieringsprocessen, credit rating advies, structured finance, projectfinanciering en publiek private samenwerking (PPS). In een veranderend financieringslandschap, waarbij, naast bankfinanciering, alternatieve financieringsbronnen steeds belangrijker worden, positioneert het Debt Advisory Team zich als onafhankelijk adviseur tussen ondernemingen en de (internationale) kapitaalmarkt.

Meeloopstage

Tijdens een meeloopstage doe je voornamelijk praktijkervaring op. Je hebt de keuze uit drie maanden bij één van de drie teams binnen Corporate Finance of een stage van vier maanden waarbij je twee maanden bij 2 verschillende teams meewerkt.

Je kunt daadwerkelijk meewerken aan opdrachten voor cliënten van KPMG Corporate Finance, je hebt hierbij dezelfde rol als iemand die net in vaste dienst komt. Cliënten zijn onder meer beursgenoteerde ondernemingen, middelgrote ondernemingen en (semi)overheidsinstellingen. Door je aan te melden voor een meeloopstage doe je naast vakinhoudelijke kennis ook ervaring op in het begeleiden en adviseren van cliënten. Je ontwikkelt in de praktijk diverse essentiële vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het voeren van klantgesprekken en het werken in teamverband. Een goede manier om een betere indruk te krijgen van hoe het reilt en zeilt bij KPMG, de mensen die hier werken, de sfeer en de cultuur.

Het profiel

Optelsom van talenten

In een eeuw zijn we uitgegroeid van één Nederlands kantoor tot een organisatie met ruim 170.000 gedreven professionals wereldwijd. Die jou inspireren het beste uit jezelf te halen. Voor ieder project brengen we hiervoor de ideale combinatie van talenten samen. En daarbij maken we geen onderscheid op grond van geslacht, leeftijd, culturele achtergrond, seksuele geaardheid of arbeidsbeperking. Iedereen is welkom, zolang je maar samen met ons je schouders eronder zet, veranderingen waarmaakt, je talenten ontplooit en succes viert. Uiteraard met alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en je eigen carrière vorm te geven.

Bekijk meer informatie over onze afdeling Corporate Finance.

Wat kun je van ons verwachten? 

KPMG is een organisatie met persoonlijke aandacht voor medewerkers. Onze mensen werken dagelijks intensief samen in een prettige en stimulerende omgeving voor aansprekende cliënten. Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons centraal. Met training on the job, opleiding en coaching helpen we onze medewerkers te excelleren en het beste uit zichzelf te halen. Gedurende je stage zal je dan ook intensief worden begeleid vanuit KPMG. Ook krijg je als stagiair een stagevergoeding en zal je gedurende jouw stageperiode de beschikking hebben over een laptop.

KPMG biedt je een uitgelezen kans om een unieke ervaring op te doen. Verder bieden we je kansen om door te groeien, je netwerk te vergroten en kennis te maken met het consultancy vak en met KPMG.

Een veeleisende omgeving met uitdagende doelen is helemaal jouw plek. Door jouw communicatieve skills en kritische, analytische blik werken collega’s en klanten graag met je samen. Je bent betrokken, zowel op professioneel als sociaal vlak. Je hebt daarnaast een groot verantwoordelijkheidsgevoel, je wilt alleen het beste voor je klanten.

En verder:

  • Volg je een Universitaire studie op het gebied van Bedrijfskunde of Economie of een andere academische financiële of technische studie
  • spreek je vloeiend Engels
  • heb je oprechte interesse in strategische vraagstukken op het raakvlak van finance, strategie, fusies en overnames
  • ben je minimaal 3 maanden fulltime beschikbaar

Meer informatie en solliciteren

Investeer in jezelf. Kom bij KPMG.

Ben jij die betrokken, analytische student die in hoog tempo veel leert? En wil je het verschil maken voor gerenommeerde bedrijven, financiers en overheden? Dan maken we graag kennis met je.

Bekijk onze sollicitatieprocedure of solliciteer meteen! Je ontvangt binnen twee weken een reactie van ons

 Solliciteer

Back to top
Risk Vacancies
Cancel