Traineeship Risk

Company
De Volksbank
Type
Traineeship
Location
Utrecht
Sector
Banking, Risk Management
Language
English

Description

Een grote hoeveelheid geld beheren brengt risico’s met zich mee. Als trainee risk onderzoek jij die risico’s samen met je ervaren collega’s. Binnen twee jaar leer jij op die manier de ins en outs van het Europese bankenlandschap.

Zo ziet jouw traineeship eruit

Hoe meer geld op je rekening, hoe meer je hebt te verliezen. Dit gaat op grote schaal ook voor op onze bank. Genoeg risico’s voor jou om te onderzoeken. Of je nu een bank-brede opdracht wilt uitvoeren binnen het team strategie of liever inhoudelijk aan de slag gaat met datatemplates op het gebied van kredietrisico: als trainee gaan heel veel deuren voor je open en bepaal je grotendeels je eigen opdrachten en uitdagingen. Ook een uitstapje naar een andere afdeling is mogelijk. Zo ontdek jij waar jouw kwaliteiten en interesses liggen.
 
Het traineeship risk is een traject van twee jaar waarin je vier verschillende opdrachten uitvoert. Ga je aan de slag met stresstesten? Dan voer je onder meer risicoanalyses uit en maak je datasets. Je onderzoekt hoe we omgaan met bepaalde kosten in het proces. En wat de gevolgen voor het bankkapitaal zijn bij (hypothetische) veranderingen binnen de hypotheekportefeuille. Allerlei mogelijke casussen waar jij je in vastbijt tijdens je traineeship.
 
Jij proeft en leert van de Volksbank om je zo een goed beeld te vormen van je toekomst. Waar zou jij aan de slag willen? Wat zijn je uitdagingen? Dit bespreek je samen met jouw persoonlijke mentor, die jou twee jaar lang begeleidt. Daarnaast krijg je een ‘buddy’, een trainee die hetzelfde traject volgt als jij. Ten slotte is er ook nog een business owner die jou begeleidt bij je vakinhoudelijke ontwikkeling en die je adviseert over passende opdrachten en afdelingen.
 
Meer weten? Maak kennis met Koen Vogels, een van onze trainees. Of meld je aan voor een koffiemoment  bij ons op kantoor.

Na het traineeship

De opdrachten dragen niet alleen bij aan je ontwikkeling; ze motiveren je ook om na te denken over je toekomst. Tijdens het traineeship heb je continu evaluatiemomenten met je mentor en na anderhalf jaar heb je de stip op de horizon helder. Dan weet je welke kant je op wilt na je traineeship. Daarbij wordt natuurlijk ook rekening gehouden met je performance en de mogelijkheden binnen de Volksbank.
 
Na het traineeship heb je een goed beeld van de bancaire sector en heb je je in brede zin ontwikkeld binnen risk. Onze trainees komen altijd goed terecht. Veel oud-trainees werken nog steeds voor de Volksbank.

Jouw kwaliteiten

Je hebt een flinke dosis lef. Belangrijk, want na de eerste opdracht mag je zelf je projecten kiezen en ben je dus verantwoordelijk voor je eigen leercurve. Je komt voor jezelf op, kunt goed uit de voeten met datasets en bent nauwkeurig. Analytisch ben je sterk; uit data weet je zowel het probleem als de oplossing te analyseren. En kost dat wat puzzeltijd? Dan vind je dat allesbehalve erg. Verder heb je:

 • Een wo-diploma.
 • Interesse in het bankwezen en de risico’s waar de Volksbank mee te maken krijgt.
 • De drive om twee jaar lang te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.
 • Enige werkervaring uit bijbanen (in het buitenland) of een actieve rol binnen een studie- of sportvereniging.

Dit krijg je van ons

Als jij gemotiveerd en met plezier naar je werk gaat, plukken klanten en collega’s daar de vruchten van. Daarom krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw werk en loopbaan zelf in te richten. Wil je een opleiding volgen? Een dagje meedraaien op een andere afdeling? Jouw innovatieve idee pitchen? Kom maar op! Met Het Nieuwe Werken kiezen we voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt – in overleg – zelf waar en wanneer je werkt.
 
Lees meer over de Volksbank als werkgever. En ken je JongVolk al? Dit netwerk biedt jou de kans om young professionals uit verschillende bedrijfsonderdelen te ontmoeten.

Salaris en extra’s

Als trainee verdien je €2.750,- bruto per maand. Daarnaast profiteer je van een individueel keuzebudget, waarmee je zelf kiest wanneer je jouw vakantiegeld en dertiende maand ontvangt. Ruil je deze extra’s liever in voor vrije tijd? Dat mag natuurlijk ook.

Hier ga je aan de slag

Jouw team kan per opdracht verschillen. Wat we je wel kunnen vertellen: de afdeling Risk bestaat medewerkers met een praktische instelling. Hier denken we in oplossingen en zijn we gefocust op resultaat. De sfeer is informeel, maar misschien zijn we wel wat formeler dan op andere afdelingen. Wat overigens niet betekent dat onze directeuren en managers in hokjes zitten. Nee, bij de Volksbank zie je de mensen waarmee je samenwerkt en schakelen we snel met elkaar. Hoewel de afdeling Risk jouw thuisbasis is, volg je ook een extern programma met de andere trainees. Samen volgen jullie cursussen en workshops en bezoeken jullie bedrijven die helemaal losstaan van de bank. Ook biedt de Volksbank je de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen.
 
Lees meer over werken bij Finance & Risk.

De Volksbank

Onze naam zegt het al: wij zijn een bank van en voor mensen. Met een balanstotaal van € 61 miljard is de Volksbank de vierde retailbank van Nederland. Groot genoeg om door te groeien en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Door de korte lijnen zit je snel met beslissers aan één tafel. Onze cultuur is lekker down-to-earth. Bij ons kun je jezelf zijn en werk je samen met een diverse club van zo’n 3.000 collega’s aan een omslag in de bankenwereld. Met lef, optimisme en innovatiedrang brengen wij de menselijke maat terug. Dat wil zeggen dat we oprecht de belangen van onze klanten voorop stellen en verantwoorde keuzes maken in onze bedrijfsvoering. Bouw jij mee aan de bank van de toekomst?

Reageer direct

De selectieprocedure bestaat uit een aantal stappen om elkaar beter te leren kennen. Allereerst reageer je op deze vacature door op de sollicitatiebutton te klikken.

 • Stuur je cv en motivatiebrief in het Nederlands, met jouw antwoord op vragen als; waarom denk je bij de Volksbank te passen? En waarom binnen het traineeship? Wat kan jij toevoegen als trainee?
 • Als wij denken dat je goed bij ons zou kunnen passen, krijg je een uitnodiging voor een online assessment.
 • Rond je de test positief af, kom je kennismaken op ons kantoor in Utrecht.
 • Zijn we daarna beiden positief dan krijg je een uitnodiging voor een selectiedag.

Upload je motivatie en cv via de sollicitatiebutton. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Vera Reidinga, recruiter, via +31 302197018.

Planning

 • Reageren kan tot 28 februari 2019.
 • De selectiedag is op 22 maart 2019.
 • Het traineeship start op 1 mei 2019.
Back to top
Risk Vacancies
Cancel