Treasury Expert

Company
Tata Steel
Type
Vacancy
Location
Nederland
Sector
Controlling, Corporate Finance, Financial Management
Language
English

Description

De directie in geld- en bankzaken adviseren en serieus grote geldstromen beheren?

Wat ga je doen?

Als beginnende HBO of WO Finance professional met een aangeboren interesse voor geldzaken ga je starten binnen de afdeling Treasury. In deze rol werk je veel samen met verschillende afdelingen en collega’s, maar schakel je ook met externe stakeholders en sta je in nauw contact met financiële instellingen.

Je wordt onderdeel van een klein team waar je direct veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Door middel van intensieve begeleiding ontwikkel je jezelf tot Treasury Expert. Je hoeft dus nog geen Treasury specialist te zijn bij de start, je hebt de mogelijkheid om vakinhoudelijke trainingen en opleidingen te volgen. Zowel het bedrijf als het vakgebied zijn constant in beweging en dit brengt interessante kansen en veel uitdaging met zich mee. Aan jou de taak om deze kansen te signaleren en met beide handen aan te grijpen.
 
Het Treasury team houdt zich bezig met o.a. het liquiditeitsbeheer en -rapportage,  de afwikkeling en administratie van de interne leningportefeuille alsook het afsluiten van derivaten in het kader van de bestaande ‘risicostrategie’ (conform hedging policy) Daarnaast is het team ook continue in beweging om digitale efficiencyslagen te maken in lijn met de ontwikkeling van de digitale maatschappij.
 
Hoofdwerkzaamheden van de Treasury afdeling op een rij:

 • Liquiditeiten: Het beheer van liquiditeiten van alle Nederlandse dochterondernemingen alsook toezicht op de geautomatiseerde cash pools buiten Nederland inclusief het beheer van de Belgische financieringsmaatschappij waarin de cash pools buiten Nederland gecentraliseerd worden. Toezicht en aansturing van de elektronisch gestuurde (bank) systemen die zorgen voor de aanlevering van data, alsook ons robuust treasury management systeem.
 • Geldbeheer: Het beheer van beschikbare geldmiddelen en het aanzuiveren van mogelijke tekorten d.m.v. interne en/of geldmarktinstrumenten.
 • Valutabeleid: Treasury IJmuiden voert haar eigen risicobeleid uit en doet een beroep op de bedrijfseenheden voor de aanlevering van het valutaexposure, om vervolgens de hedgingoperaties met commerciële banken uit te voeren.
 • Rapporteringen: Zowel dagelijks als periodiek wordt gerapporteerd inzake bankstanden, gebruik van kredietfaciliteiten en het opvolgen van aangegane verbintenissen zoals bankgaranties, leasing e.a.
 • IT: Naast het beheer van de treasury-specifieke systemen speelt de afdeling een actieve rol in financieel gerelateerde IT-werkgroepen, zoals bijvoorbeeld het implementeren van een payment factory of het uitrollen van een nieuw bankpakket.

Herken jij jezelf hierin?

Om in aanmerking te komen voor een rol als Treasury Expert heb je:

 • een afgeronde relevante WO of HBO-opleiding met WO denkniveau op het gebied van Bedrijfseconomie, Finance, Financial Management of Accounting & Control aangevuld met interesse in een industriële omgeving
 • goede studieresultaten
 • 1 tot 3 jaar werkervaring
 • ervaring met het opzetten van rapportages en ben je bedreven in het gebruik van financiële modellen en tools
 • een grote interesse voor financiële zaken in het algemeen en met geldzaken in het bijzonder
 • de beschikking over goede communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en bij voorkeur noties van Frans en Duits
 • teamwork hoog in het vaandel staan

Als persoon ben je nauwkeurig, gedreven en positief positief kritisch. Ook ben je nieuwsgierig een teamplayer en organisatiesensitief

Wat bieden wij jou?

 • Je krijgt een mentor, waardoor je toegang hebt tot een schat aan ervaring en in rap tempo je interne netwerk kunt uitbreiden
 • Je krijgt een intern opleidingsprogramma door middel van coaching on-the-job en vakinhoudelijke en persoonlijke trainingen. Je kunt hierbij denken aan vakinhoudelijke trainingen, maar ook aan Influencing Workshops waar je handvatten aangereikt krijgt over het invoeren van ideeën en het constructief omgaan met weerstand
 • Je ontvangt een aantrekkelijk salaris, tussen de €3039,- en €3700,- euro bruto per maand
 • Je krijgt volop doorgroeimogelijkheden binnen Tata Steel
 • Je ontvangt naast een variabele winstdeling een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag
 • Je hebt minimaal 26 vakantiedagen en 11,5 ADV-dagen
 • Daarnaast ontvang je onder andere een uitstekende pensioenregeling
 • Flexibele werktijden en een goede werk/privé balans

Wat is jouw werkomgeving?

Bedrijfsinformatie

Tata Steel is een van de grootste staalproducenten van Europa. Wij produceren, bewerken en distribueren jaarlijks 12 miljoen ton hoogwaardig staal voor producten in bijvoorbeeld de bouw, automobielindustrie, verpakkingssector en de lucht- en ruimtevaartindustrie. Wij willen voorop lopen in wat we doen en werken daarbij actief samen met onze klanten, leveranciers en researchinstituten. Wij bieden behalve goede arbeidsvoorwaarden een technische productie omgeving in een menselijke en sociale cultuur. Niet voor niets is Tata Steel al jaren één van de beste industriële werkgevers van Nederland. Binnen Tata Steel in Europa werken ongeveer 33.500 medewerkers waarvan 11.000 in Nederland.

Afdelingsinformatie

De functie situeert zich binnen de afdeling Treasury, die opereert binnen de juridische entiteit Tata Steel Nederland B.V. en de afdeling staat dan ook volledig ten dienste van alle bedrijfsonderdelen hiervan als ook van andere bedrijven van Tata Steel binnen Continentaal Europa. De afdeling is verantwoordelijk voor het liquiditeits- en valutabeheer in de brede zin en ondersteunt de Directie van Tata Steel Nederland in geld- en bankzaken. Er heerst een gezonde dynamiek binnen de afdeling waar zich veel uitdagingen manifesteren.

Solliciteren of meer weten?

Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geraakt en wil je in aanmerking komen? Solliciteer dan via deze website. Naast jouw CV vragen we je ook je motivatie toe te voegen.

Wil je voordat je solliciteert eerst meer weten over de vacature of over Tata Steel? Dan kun je Lisanne Gerretse bellen op 0251-494000. 

Sollicitatieprocedure:

 • Selectie op basis van CV en motivatie;
 • Assessment zowel capaciteitentest als persoonlijkheidsvragenlijst;
 • 1e sollicitatiegesprek met Campus Recruitment;
 • 2e sollicitatiegesprek met lijnmanager;
 • Aanbiedingsgesprek. 

  Na elke ronde volgt een Go/No Go moment

Back to top
Risk Vacancies
Cancel