Afstudeerstage "Groeistuipen van succesvolle ondernemers"

Company
Flynth
Type
Internship
Location
Groningen
Sector
Accountancy
Language
English

Description

Afstudeerstage “Groeistuipen van succesvolle ondernemers”

Jaarlijks biedt Flynth Adviseurs en Accountants een selecte groep van ambitieuze studenten Accountancy de mogelijkheid om afstudeeronderzoek te doen op een voor Flynth actueel thema.

In september 2019 gaat er nieuwe groep afstudeerders van start. Het onderzoeksthema van dit jaar is “Groeistuipen”. Succesvolle ondernemers zien zich geconfronteerd worden met de uitdaging om de inrichting van hun organisatie met hun succes mee te laten groeien.

Sommige ondernemingen worden controleplichtig. Veel door snelle groei controleplichtig geworden ondernemingen worden geconfronteerd met een oordeelsonthouding van hun externe accountant. Vaak komt dat doordat de ontwikkeling van de organisatie geen gelijke pas heeft gehouden met het succes van de onderneming op de markt.

De afstudeeropdracht

Je doet onderzoek naar de ontwikkeling van het beheersingssysteem en de informatievoorziening van snel gegroeide bedrijven om zo te komen tot aanbevelingen over de wijze waarop de uit groeistuipen voortkomende problemen kunnen worden voorkomen. Iedere student onderzoekt een door hemzelf/haarzelf ontwikkeld aspect van groeistuipen. Studenten doen onderzoek middels case studies.

Je onderzoekt twee of drie casestudies van bedrijven die door hun succes de afgelopen jaren controleplichtig zijn geworden dan wel die dat naar verwachting binnen enkele jaren zullen worden.

Wat houdt dit in?

Flynth biedt jou tijdens dit project 2 begeleiders; 1 begeleider op de vestiging die jou ondersteunt in het contact met de klant en die je wegwijs maakt binnen Flynth. De andere begeleider is prof. dr. E.P. Jansen en hij biedt jou een reeks workshops om over je werk te discussiëren en ondersteunt je in de ontwikkeling van jouw onderzoeksopzet en schrijven van jouw afstudeerwerkstuk. Je werkt intensief samen met de andere afstudeerders die onderzoek doen naar dit thema.

De workshops

Zoals bovengenoemd, is er een reeks van 4 workshops over het thema, relevante literatuur en de uitvoering van het onderzoek. In die workshops leer je de andere studenten kennen.

De workshops worden aangeboden in 2 groepen: (1) een groep voor de studenten die onderzoek doen naar controleplichtig geworden ondernemingen (studenten MSc van een universiteit) en (2) studenten die onderzoek doen naar snel gegroeide, niet-controleplichtige ondernemingen (studenten HBO Accountancy). Er wordt gewerkt met 2 groepen om zo optimaal aan te sluiten bij de verschillen in de eisen die HBO-instellingen en universiteiten stellen aan afstudeeronderzoek.

Het doel is natuurlijk na circa 20 weken het behalen van je Bachelor of Master diploma.

Wat biedt Flynth jou?

  • een leuke afstudeerstage samen met andere studenten;

  • op elke vestiging werken enthousiaste collega’s die jou graag ondersteunen met het behalen van je diploma;

  • goede begeleiding.

Profiel afstudeerder

  • je bent bezig met je wo-opleiding richting accountancy (laatste jaar);

  • je bent communicatief vaardig (je hebt namelijk actief contact met onze klanten!);

  • je bent leergierig en durft te vragen;

  • je bent in het bezit van rijbewijs B (om onze klanten te bezoeken).

Back to top
Risk Vacancies
Cancel