Meewerkstage / Afstudeerstage Beleid

Company
De Nederlandsche Bank
Type
Internship
Location
Amsterdam
Sector
Consultancy, Government
Required language
English

Description

Meewerkstage / afstudeerstage Beleid – adviseer mee over beter economisch beleid

Studeer jij binnenkort af als algemeen econoom? Heb je interesse om als beleidseconoom mee te schrijven aan beleidsadviezen over macro-economische onderwerpen zoals de woningmarkt en de overheidsfinanciën? Solliciteer dan nu op deze meewerkstage bij de divisie Economisch Beleid en Onderzoek (EBO)!

Je kan deze stage ook combineren met een scriptie.

Wat ga je precies doen?

Vanuit een unieke en onafhankelijke adviseursrol, ontwikkel jijop basis van scherpe analyses beleidsboodschappen van De Nederlandsche Bank (DNB) over onder andere de arbeidsmarkt, de toekomst van het pensioenstelsel en de energietransitie. Tijdens de stage word je gecoacht door een ervaren beleidseconoom, en heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten van de afdeling en divisie, zoals academische seminars en brainstormsessies.

 • Je maakt (kwantitatieve) analyses van ontwikkelingen in de Nederlandse economie en volgt het beleidsdebat op de voet.

 • Je bent betrokken bij beleidsadviezen aan de directie van DNB op basis van mede door jou gemaakte analyses.

 • Je bereidt standpunten voor ten behoeve van het nationale en internationale beleidsoverleg waarin DNB is vertegenwoordigd.

Dit breng je mee

Je bent nieuwgierig, creatief, en weet de kennis die je hebt opgedaan in de collegebanken goed te verbinden met het Nederlandse beleidsdebat.

 • Je bent een wo-student in de eindfase van je master, bij voorkeur in de richting algemene economie.

 • Je hebt bovengemiddelde studieresultaten.

 • Vakken op het gebied van de woningmarkt, de arbeidsmarkt, het pensioenstelsel, of de overheidsfinanciën zijn een pre.

 • Je hebt een prettige, vlotte schrijfstijl en sterke mondelinge uitdrukkingsvaardigheden, beiden in het Nederlands en in het Engels.

Hier doe je dat

De divisie Economisch beleid & onderzoek (EBO) telt vijf afdelingen: Algemeen economisch beleid, Monetair beleid, Econometrie & modellen, Onderzoek en Conjunctuur. De stage is bij de afdeling Algemeen economisch beleid. Er heerst een informele en collegiale sfeer. We werken intensief samen met andere afdelingen van EBO (denk aan Conjunctuur en Onderzoek) en andere divisies binnen DNB. Daarbij zoeken we nauwe aansluiting bij onze externe stakeholders, zowel nationaal in Den Haag, als internationaal in Frankfurt, Brussel en Washington.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit allemaal bij een werkgever in hartje Amsterdam, die prima per openbaar vervoer bereikbaar is.

 • Een stagevergoeding van € 570,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.

 • Als je geen ov-jaarkaart hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.

 • 8% vakantietoeslag over de totale stagevergoeding van je hele stageperiode.

 • Een 36-urige of 32-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.

De aanvang van de stage is 1 september. Je bent voor een periode van tenminste vier maanden beschikbaar (wanneer je ook je scriptie bij ons schrijft, tenminste zes maanden).

Meer informatie

Jante Parlevliet (manager) via 020 524 6185.

Solliciteren

Als stageverzoek ontvangen wij graag uiterlijk 15 juli je motivatiebrief, vergezeld van een recent CV, de cijferlijsten van je bachelor en master en je bachelor scriptie (of een ander recent paper) via onderstaande button. Als je de meewerkstage wilt combineren met een scriptie, licht dan in je motivatiebrief toe wat voor onderwerp je graag zou onderzoeken. 

Voor de screeningsprocedure is deze functie ingedeeld in profiel 2a. Dit betekent dat er een justitieel antecedentenonderzoek plaatsvindt. Ook online screening kan onderdeel zijn van het proces. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Solliciteren.

Solliciteer nu

Back to top
Risk Vacancies
Cancel