Consultant M&A Transaction Services

Company
Fit Professionals of Finance
Type
Vacancy
Location
Amsterdam
Sector
Corporate Finance, Mergers & Acquisitions
Required language
Dutch
Commences at
04 November 1111

Description

Houd je van de dynamiek van M&A en van veel cijfers? Start dan als Consultant M&A Transaction Services bij onze opdrachtgever SINCERIUS!

De wereld van fusies en overnames (M&A) is hectisch. De doorlooptijd van een transactieproces is kort, meestal slechts enkele weken, en onderhandelingen zorgen voor een positieve spanning bij zowel koper, verkoper als hun adviseurs. Het is essentieel om snel inzicht te krijgen in de financiële gegevens en de kansen en risico’s van de overname target. Dat doet SINCERIUS met een financiële due diligence.

De Organisatie

Onze klant SINCERIUS is de enige financiële due diligence boutique van Nederland en betrokken bij meer dan 100 deals per jaar. Ze zijn winnaar van de 2018 M&A Award van ‘Best Transaction Services Advisor’ en aangesloten bij het gerenommeerde wereldwijde Eight International Netwerk. SINCERIUS adviseert nationale en internationale klanten met een focus op Nederlandse Private Equity partijen. Ze zijn een ambitieuze boutique die snel groeit. Centraal in hun manier van werken staan oprechtheid, betrokkenheid, ondernemerschap en fun. Ze communiceren open en eerlijk, ze nemen initiatief en denken mee. Dat verwachten hun klanten en dat verwachten ze van elkaar.

Dit bieden wij jou

 • Een steile leercurve, maar dan ook echt;

 • een werkplek aan de Amsterdamse grachten, goed bereikbaar met het ov;

 • een marktconform salaris met mogelijk een aantrekkelijke bonus;

 • een mentor waar je terecht kunt met al je vragen;

 • feedback waar je wat aan hebt;

 • kans om op meerdere vlakken bij te dragen aan de verdere groei van SINCERIUS.

De functie

Als consultant maak je onderdeel uit van het team en voer je samen met je collega’s zo’n due diligence onderzoek uit. Je maakt diepgaande analyses van de financiële en operationele gegevens van de overname target en kijkt daarbij naar historische cijfers om zo de toekomstige winst en cash flow verwachtingen te kunnen onderbouwen. En daar gebruikt SINCERIUS Business Intelligence programma’s voor. Door in die financiële gegevens te duiken onderzoek je onderliggende trends en doorgrond je het business model van de overname target. Hiervoor bespreek je je analyses met hun CEO, CFO en/of controller. De resultaten van het onderzoek presenteer je in een korte en bondige rapportage aan je klanten. De klant – vaak een private equity partij – gebruikt deze informatie in zijn waardering en onderhandelingsstrategie voor het bepalen van de definitieve (ver)koopprijs.

Bij SINCERIUS ga je vanaf dag één mee naar de overname target. Zij vinden het belangrijk dat je een kritische blik ontwikkelt en een eigen opinie. Daarom vragen ze bij de analyses naar jouw persoonlijke mening: Wat valt je op? Welke trends zie je? Ze laten je stoeien met de financiële gegevens en nemen ze vervolgens samen met je door. Zo leer je het snelst.

Functie eisen

 • Je hebt een (bijna) afgeronde WO Master Finance, Accounting, Bedrijfskunde, Econometrie of een bèta studie en interesse in ons vak;

 • je bent fulltime beschikbaar;

 • je bent analytisch sterk, hebt oog voor detail en maakt je complexe financiële vraagstukken snel eigen;

 • je bent handig met Excel en PowerPoint;

 • vrienden omschrijven je als kritisch, maar oprecht en communicatief sterk;

 • je bent een gezellige en vooral betrouwbare collega die met plezier naar kantoor komt.

Sollicteren

Back to top
Risk Vacancies
Cancel