Meewerkstage toezicht financieel economische criminaliteit

Company
De Nederlandsche Bank
Type
Internship
Location
Amsterdam
Sector
Consultancy, Controlling, Government
Required language
English

Description

Meewerkstage toezicht financieel economische criminaliteit

Welke risico’s lopen financiële instellingen op het gebied van witwassen, terrorismefinanciering en andere financiële economische criminaliteit? En hoe kan DNB hier in haar toezicht het best op inspelen? Deze stage binnen de afdeling Expertisecentrum Integriteitsstrategie (ECIS) geeft je een breed beeld van de belangrijkste integriteitsrisico’s binnen de financiële sector, met een focus op crypto’s. 

Zo doe je dat als stagiair bij DNB

De bevoegdheden van DNB voor wat betreft het integriteitstoezicht, worden deels ontleend aan de Wet ter voorkoming van witwassen en de financiering van terrorisme (Wwft). Met de implementatie van de herziene vierde anti-witwasrichtlijn wordt deze wet aangepast en krijgt DNB Wwft toezichtbevoegdheden ten aanzien twee type aanbieders van crypto-diensten: custodian wallet providers en exchanges. Het team binnen de afdeling ECIS waarvoor je werkzaam zult worden coördineert deze voorbereidingen.

Wat ga je precies doen?

 • Het meeschrijven aan op te stellen guidance of andere communicaties voor de sector.

 • Het organiseren van expert bijeenkomsten met publieke en private partners.

 • Het analyseren van integriteitsrisico’s ten aanzien van crypto’s.

Dit breng je mee

Je bent energiek, leergierig, toont initiatief, werkt pro-actief en je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Analytisch weet je snel tot de kern door te dringen, je kan zaken overzichtelijk in kaart brengen. Je kan goed zelfstandig werken en je bent niet bang om vragen te stellen.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je bent een wo-student in de masterfase van je studie, bijvoorbeeld op het gebied van rechten, economie, artificial intelligence, data-science of informatica.

 • Je hebt affiniteit met crypto’s en bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit terrein.

 • Ervaring met (juridische) vraagstukken rondom crypto’s en de Wwft is een pre.

 • Je bent beschikbaar vanaf oktober voor een periode van tenminste 3 maanden.

Hier doe je dat

De afdeling ECIS maakt samen met de aanverwante afdeling Thematisch Toezicht Integriteit (TTI) onderdeel uit van de divisie Toezicht Horizontale Functies en Integriteit. De divisie is vanuit verschillende invalshoeken betrokken bij het toezicht op een grote verscheidenheid aan financiële ondernemingen.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken organisatie, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. Dit allemaal in hartje Amsterdam, dus prima per openbaar vervoer bereikbaar!

 • Een stagevergoeding van € 570,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.

 • Als je geen ov-jaarkaart hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.

 • 8% vakantietoeslag over de totale stagevergoeding van je hele stageperiode.

 • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.

Solliciteer nu!

Wil jij als stagiair werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 11 september een motivatiebrief en je complete cv via onze website.

Solliciteer

Back to top
Risk Vacancies
Cancel