ALM Treasury accounting & reporting specialist

Company
ABN AMRO
Type
Vacancy
Location
Amsterdam
Sector
Banking, Corporate Finance, Mergers & Acquisitions
Required language
English

Description

Ben jij die gedreven talentvolle starter of young professional en wil je je bezig houden met finance en verslaggeving en jezelf op professioneel en persoonlijk vlak verder ontwikkelen? Wij zoeken een vrolijke, enthousiaste en ambitieuze collega voor de afdeling ALM Treasury Accounting & Product Control. Wij zijn als team de spin in het web van interne en externe verslaggeving rond de ALM Treasury portefeuille en spelen daarmee een zeer belangrijke en zeer grote rol in de rapportageketen van de gehele bank. Dit zowel ten aanzien van interne rapportages als externe rapportages aan de vele toezichthouders. Om dit optimaal te kunnen doen, en te kunnen blijven voldoen aan de strakke deadlines en de steeds strengere eisen, werken wij als team continue aan het optimaliseren van onze processen en het verbeteren van onszelf. Zo blijven wij “fit fort the future”. Kom jij ons helpen hierin nog verder te groeien?

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Je werkt samen met een team aan aan het opstellen van de maandelijkse rapportages, analyseren en toelichten van de ontwikkelingen in de cijfers in relatie tot de ontwikkelingen in de markt. Ook houd je je bezig met het opstellen van alle jaarrekening gerelateerde toelichtingen en rapportages aan toezichthouders als DNB, ECB, AFM, etc. Tevens hou je je bezig met het opstellen van de dagelijkse balans en P&L als ook de afstemming hiervan met de Front Office traders.

Naast een goede intensieve relatie met onze belangrijkste afnemers in de rapportageketen onderhoud je ook continue je netwerk met collega’s van afdelingen als Risk, Asset & Liability Management en de Front Office. Sta jij open voor een mooie eerste stap of vervolgstap in je carrière? Wij staan open voor jou innovatieve ideeën en ambities en nemen je graag op in ons team.

Je werkomgeving

ALM Treasury Accounting & Product Control bestaat uit 18 internationale collega’s en is binnen Finance verantwoordelijk voor de gehele interne en externe verslaggeving van het ALM Treasury domein. Dit domein richt zich onder andere op het beheer van de liquiditeitenvoorraad, de funding portefeuille, sturing van het renterisico en valutarisico en de intercompany funding van nagenoeg de gehele bank. De financiële markten rond ALM Treasury zijn continue in beweging. Dit vraagt steeds nieuwe inzichten in de analyses die wij opstellen. Ook de IT en regelgeving verandert continue. Als gevolg hiervan zijn we druk bezig met de implementatie van een geheel nieuwe finance-straat in het FRAAI project waar wij een belangrijke bijdrage aan leveren en steeds op zoek zijn naar ook jouw creatieve inbreng en ideeën voor de toekomst. De voertaal binnen de afdeling is vanwege het internationaal karakter van de afdeling en de teamleden overwegend Engels.

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daarbuiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren enslimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel. 

Je profiel

Je bent een ondernemende professional met een passie voor cijfers en weet gebeurtenissen in financiële markten te vertalen naar gevolgen voor de balans en P&L. Je hebt een proactieve houding en gericht op samenwerking om samen met collega’s en stakeholders nog betere resultaten neer te zetten. Je bent stressbestendig en werkt nauwkeurig en geordend.
 Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

 • 0-5 jaar werkervaring

 • HBO of Master opleiding in een financiële richting (of gelijkwaardige buitenlandse opleiding)

 • Ervaring met Excel en Access

 • Goede communicatieve vaardigheden

 • Goede beheersing van Engelse taal in woord en geschrift

We bieden

Een professionele omgeving waar je met veel afdelingen en stakeholders binnen de bank in aanraking komt en je goed exposure binnen de bank hebt om aan een mooie toekomst voor jezelf te gaan werken. We zijn prestatiegericht maar de onderlinge sfeer binnen de afdeling is altijd prettig en informeel De werkdruk en de balans tussen werk en prive is gezond. Alle kennis en ervaring die binnen de afdeling aanwezig is helpt jou je verder te ontwikkelen en te groeien naar een volgende mooie stap in je carrière binnen de bank, waar je maar wilt. Wij bieden je de vrijheid en de mogelijkheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien. Daarnaast bieden wij je:

 • De vrijheid om het beste uit jezelf te halen en flexibel te werken

 • Een salaris in overeenstemming met kennis en ervaring

 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen

 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar

 • Een ov-jaarabonnement of een reiskostenvergoeding in geld E

 • Een goede pensioenregeling

Interesse?

Heb je interesse? Ben je je ervan bewust dat beheersing van de Engelse taal een must is? Reageer dan nu op de vacature. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan van der Werff, manager ALM/T Accounting & Product Control: 0630537551 of via email: (jan.van.der.werff@nl.abnamro.com). We maken graag kennis met je.

Solliciteer

Back to top
Risk Vacancies
Cancel