Junior Financieringsspecialist

Company
ABN AMRO
Type
Vacancy
Location
Amsterdam
Sector
Consultancy, Corporate Finance, Financial Management , Risk Management, Asset Management
Required language
Dutch

Description

In het kort

Als Junior Financieringsspecialist Project Finance Commercial Banking lever je samen met meer ervaren collega’s in een gedreven en ambitieus team een belangrijke bijdrage aan Project Finance transacties (deal size: EUR 5m tot EUR 25m)op het gebied van de Nederlandse energie transitie (onshore wind, solar, etc.), digitalisering (glasvezelnetwerken, datacenters, etc.) en logistiek (tank opslag, etc.). Je werkt samen met andere Commercial Banking collega’s voor zakelijke klanten. Je houdt hierbij rekening met het klantbelang, de (mogelijke) risico’s voor de bank en draagt bij aan een optimale risico/rendement verhouding voor de bank.

Je werk

Je bent, gezamenlijk met meer ervaren collega’s verantwoordelijk voor onderhouden van contacten met de klant, het adviseren en geven van voorlichting aan (potentiële) klanten over kredietverlening, structurering, portfolio management, krediet gerelateerde cross-sell producten en de rol die ABN AMRO hierin kan spelen. Je inventariseert de behoeften van de klant ten aanzien van de verschillende producten en diensten en bent medeverantwoordelijk voor de afzet hiervan.

Je houdt met je meer ervaren collega’s de deal pipeline bij en helpt mee bij het ontwikkelen van klant gerichte en professionele presentaties. Je houdt nauw contact met en genereert leads voor collega’s binnen en buiten de businessline om zodoende aan de behoefte van de klant te voldoen. Je bent medeverantwoordelijk voor de klanttevredenheid/NPS. Je bouwt aan een  eigen netwerk van (potentiële) klanten, adviseurs en professionele partijen. Je gebruikt je zakelijke netwerk om een bijdrage te leveren aan de realisatie van een optimaal resultaat. Je bent bereid en in staat om diepgaande kennis op te bouwen inzake de (rol van de) energietransitie, digitalisering en logistiek in de Nederlandse samenleving.

Je werkomgeving

De betreffende functie Junior Financieringsspecialist Project Finance Commercial Banking is dedicated voor het Project Finance Commercial Banking team. Het Project Finance Commercial Banking team werkt nauw samen met het C&IB Project Finance team en je zult dus ook op regelmatige basis met het C&IB Project Finance team samenwerken met betrekking tot kennisoverdracht en transacties.

Als Junior Financieringsspecialist werk je landelijk. Flexibel werken is mogelijk maar er wordt ook een flexibele instelling vereist inzake deadlines bij klant specifieke transacties. Er kan, in overleg, worden gewerkt op andere locaties en momenten. Specifiek betreft deze vacature standplaats Amsterdam. Het Project Finance Commercial Banking team bestaat uit 4 gedreven en ambitieuze Financieringsspecialisten Project Finance Commercial Banking. Jij creëert samen met het team de sfeer! Je rapporteert aan hiërarchisch aan de Directeur Financing Solutions valt en functioneel aan een Director uit het C&IB Project Finance team.

Je profiel

Je bent een ambitieuze, gedreven professional. Je bent klantgericht en hebt een continue drive om te vernieuwen, te verbeteren en te leren. Je voelt je bovenal verantwoordelijk voor de klant en de bank. Je bent analytisch en kunt snel schakelen. Je behandelt dossiers van klanten met complexe kredieten, hoge exposure en bent betrokken bij complexe deals. Hierbij ben je een professionele partner in business en heb je een belangrijke invloed in het beslissingsproces en een uitstekende trackrecord op gebied van kredieten.

Je beschikt over WO werk en denkniveau met meer dan 3 jaar ervaring, waarvan minimaal 2 jaar ervaring in een commercieel zakelijke omgeving binnen de financiële dienstverlening. Je hebt diepgaande kennis op het gebied van kredietverlening, structurering en complexe producten. Kennis van Project Finance, de Engelse taal en de energie transitie, digitalisering of logistiek is een pré. Je zet deze kennis in ten behoeve van Project Finance Commercial Banking team en het C&IB Project finance team. Je bent  verantwoordelijk voor overdracht en borging van kennis richting het relatiemanagement.

We bieden

Als Junior Financieringsspecialist zal je de komende jaren bijdragen aan verdere professionalisering van deze nieuwe afdeling. En hiermee krijg je tevens de mogelijkheid om jezelf steeds verder te verbeteren en door te groeien binnen de organisatie. We ondersteunen je bijvoorbeeld met specifieke (krediet-) opleidingen. Hiermee kun je je ontwikkelen tot een ervaren financieringsspecialist.

Uiteraard krijg je de vrijheid om zelfstandig te ondernemen en beslissen. Flexibel werken vinden we prima, en je krijgt alle ruimte om te groeien binnen onze organisatie en ons vakgebied.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Pieter-Willem Lips, Director C&IB Project Finance en Head of team Project Finance Commercial Banking, telefoonnummer 06-30490907.

APPLY

Back to top
Risk Vacancies
Cancel