Valuation, Modeling & Economics Consultant

Company
EY
Type
Vacancy
Location
Rotterdam
Sector
Accountancy, Assurance, Consultancy, Financial Management , Mergers & Acquisitions, Risk Management
Required language
Dutch, English

Description

EY Transaction Advisory Services (TAS) speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van haar klanten bij het kopen, verkopen en fuseren van ondernemingen. Strategievorming, herstructureringen, operationele verbeteringen en IPO’s horen daar ook bij.

Valuation, Modeling & Economics Consultant – Transaction Services

EY is een wereldwijde speler actief op het gebied van (Tech) Consultancy, Assurance, Tax en Transactions. Met onze expertise, systemen en financiële diensten dragen we bij aan een betere werkomgeving. Dat begint met een cultuur waarin je training, kansen en creatieve vrijheid krijgt om jezelf en EY continu te verbeteren.

EY Transaction Advisory Services (TAS) speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van haar klanten bij het kopen, verkopen en fuseren van ondernemingen. Strategievorming, herstructureringen, operationele verbeteringen en IPO’s horen daar ook bij. Je werkt nauw samen in teamverband zodat je klanten in staat zijn om goed onderbouwde beslissingen te nemen. Hierdoor kunnen zij hun kapitaal en transacties managen in een snel veranderende wereld. Als transactions-specialist werk je binnen diverse functionele gebieden, sectoren en regio’s.

Wat je bij ons kunt verwachten – een verrijkende ervaring waarvan je een leven lang profiteert

Fusies en overnames behoren tot de meest complexe en intensieve projecten van een onderneming. Binnen Valuation Modeling & Economics(VME) worden ten behoeve van transacties en bredere corporate finance opdrachten de financiële modellen gebouwd, complexe analyses uitgevoerd en waarderingen opgesteld.

 • Je bent onderdeel van een divers team en adviseert klanten met op maat gemaakte financiële modellen. Je wordt uitgedaagd om de belangrijkste value drivers, kansen en risico’s inzichtelijk te maken in financiële modellen zodat verschillende scenario’s kunnen worden doorgerekend.

 • Je geeft advies over belangrijke financiële en strategische vraagstukken met een kwantitatieve insteek. Dit doe je door het uitvoeren van financiële analyses en het opstellen van waarderingen.

 • Je bent betrokken bij het opstellen van rapporten en het presenteren van de resultaten aan diverse ondernemingen.

 • Je werkzaamheden bestaan onder andere uit  het adviseren van ondernemingen bij het budgetterings- en planningsproces en het beoordelen van de robuustheid en betrouwbaarheid van door derde partijen opgestelde financiële modellen.

 • Je bent onderdeel van een internationaal netwerk en werkt in internationale en interdisciplinaire teams.

Wat je meebrengt – vaardigheden waarmee je de toekomst vorm geeft

 • Je bevindt je in de laatste fase, of bent zojuist afgestudeerd, van je WO studie in Finance, Financial Management, Economie, Econometrie of een andere aanverwante financieel-economische richting, dan wel een technische studie.

 • Naast je studie heb je jezelf op verschillende manieren ontwikkeld, bijvoorbeeld tijdens een relevante stage, een bestuursjaar of andere nevenactiviteiten.

 • Je hebt sterke en aantoonbare affiniteit met Corporate Finance, fusies en overnames en de financiële wereld in brede zin.

 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk.

 • Je bent bovengemiddeld ervaren met Microsoft Office in het algemeen en in het bijzonder met Microsoft Excel. 

Wat we je bieden – een inspirerende werkomgeving

We bieden je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket waarbij je wordt beloond voor individuele en teamprestaties. Daarnaast bieden we je flexibele werktijden en voldoende mogelijkheden tot loopbaanontwikkeling. Bij EY bepaal je jouw eigen carrière aan de hand van jouw competenties en interessegebieden. Wat bieden we je nog meer:

 • Je ontvangt regelmatig constructieve feedback als onderdeel van ons Leiderschap & Ontwikkelingsproces. Denk hierbij aan support, coaching en feedback van counselors en het plannen van professionele en persoonlijke ontwikkelingsdoelen.

 • De mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende sociale activiteiten die op kantoor worden georganiseerd, zoals: Young EY, vrijdagmiddagborrels, sportevenementen en teamuitjes.

 • Bij EY heeft elk individu met zijn/haar visie en mening een unieke bijdrage. Dus ook jij! Onze cultuur is open waarin aandacht voor diversiteit beleidsmatig is verankerd.

Klik hier voor meer informatie over wat werken bij EY aantrekkelijk maakt

Word onderdeel van ons highest performing team!

Heb je vragen, neem dan contact op met Imke Smulders (Recruiter) via +31(0)6 2125 1226 of via email imke.smulders@nl.ey.com

Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening
Door wet- en regelgeving en doordat EY (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de pre employment screening uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister.  
Als je hier vragen over hebt, kan je deze stellen aan de hierboven vermelde recruiter.

Solliciteer

Back to top
Risk Vacancies
Cancel