Consultant Regulatory Strategy & Transformation, Financial Services

Company
PwC
Type
Vacancy
Location
Amsterdam,Nederland
Sector
Consultancy, Financial Management
Required language
Dutch

Description

Als je kijkt naar de nasleep van de financiële crisis, kun je jezelf afvragen of financiële instellingen nog wel zullen voortbestaan op de manier die wij van ze kennen. De COO’s van banken moeten overleven in een complex landschap waarin zij aan de ene kant moeten concurreren met fintechts en dus moeten experimenteren met nieuwe bedrijfsmodellen en technologieën, terwijl zij aan de andere kant moeten omgaan met constant veranderende wet- en regelgeving en het doeltreffend managen van risico’s.

Tel daarbij op dat de maatschappij steeds hogere verwachtingen heeft van banken waar de indruk bestaat dat geld verdienen belangrijker is dan het maatschappelijk belang te dienen of je aan de regels te houden. De weerbaarheid van de banken is de afgelopen jaren toegenomen maar op het gebied van integriteit moet er nog veel gebeuren om in staat te kunnen zijn de miljarden euro’s aan crimineel geld te detecteren en te rapporteren.

Dus, hoe blijft een bank compliant, spoort zij criminele gedragingen op, kiest zij de juiste technologieën om risico’s te beheersen, gaat zij om met data, vindt en traint zij vaardige professionals en biedt zij inzichten middels analyses?

Dat is waar jij komt kijken! Het zijn dit soort vragen waar wij onze klanten dagelijks mee helpen. Als deze uitdagingen jou aan het denken zetten en je betrokken wil zijn bij het vormgeven van de toekomst van de bankensector, meld je dan nu aan voor de junior functie van consultant binnen ons Regulatory Strategy en Transformation team.

Wie ben jij?

Je bent een professional met technisch en creatief talent die geïnteresseerd is in een carrière als Regulatory Strategy en Transformation consultant binnen de financiële sector. Net als je collega's bij PwC, ben je enthousiast, een teamplayer, combineer je een scherpe geest met goede communicatieve vaardigheden en sta je erom bekend dat je dingen voor elkaar krijgt. De ideale kandidaat voor deze junior positie:

 • Een MSc in Rechten, Business, Finance, Economie, Tax of een gerelateerd gebied

 • Relevante werkervaring in de bancaire of verzekeringssector en bij voorkeur in consulting

 • Enthousiasme, een oog voor details, een scherpe geest, een proactieve aard en sterke communicatieve vaardigheden

 • Ambitie om in een internationale omgeving te werken

 • Affiniteit met wet- en regelgeving, digitale innovatie en geavanceerde analysetechnieken

 • Kennis van de bancaire en verzekeringssector, operational excellence, operationeel risicomanagement, en bij voorkeur financiële economische misdaad gerelateerde wetgeving en processen

 • Sterke kennis van Engels is vereist, kennis van Nederlands is gewenst

Hoe ziet je werk eruit?

Ons Regulatory Strategy & Transformation team helpt de COO om regelgevings- en operationele uitdagingen het hoofd te bieden, zoals bank brede implementatie van nieuwe wetgeving (zoals de 4de Anti-Money Laundering Directive) of het helpen opzetten van controlesystemen.

Als consultant sta je in het midden van onze RegOps propositie, steun je onze teams en werk je mee aan grootschalige transformaties. Je gebruikt je intelligentie, vermogen om nieuwe kennis te verwerven, creativiteit en leiderschap om mensen te inspireren en impact te maken door klanten te helpen met het oplossen van een van de grootste strategische pijlers. Je bent onderdeel van een multidisciplinair team, werkt in een internationale context, werkt bij en met de klant, samen met experts in onder andere strategie, operaties, risk en compliance, tax, technologie en data analyse.

We bieden je een uitdagende functie in een inclusieve cultuur waarin we diversiteit omarmen. Wij geloven in het optimaal benutten van ieders unieke ideeën en vaardigheden en ondersteunen ook je persoonlijke en leiderschapsontwikkeling, omdat het de ménsen zijn die organisaties veranderen. Zo kunnen we samen ons doel bereiken: bijdragen aan het vertrouwen in de maatschappij en helpen bij het oplossen van belangrijke problemen.

Wat bieden we je?

Jouw carrière is wat het is: van jou. Jíj bepaalt. Wíj bieden je de kansen. Op uitdagend werk dat ertoe doet. Om het maximale uit jezelf te halen. Om mee te bouwen aan het vertrouwen in de maatschappij en een bijdrage te leveren aan het oplossen van belangrijke problemen. Daarbij word je intensief begeleid en is er ruimte voor jouw ambitie en persoonlijke keuzes. We bieden afwisselende werkzaamheden bij vooraanstaande klanten. Je hebt toegang tot een wereldwijd netwerk en deelt je kennis, ideeën en vragen met de beste professionals uit je vakgebied en andere disciplines. Je wordt gewaardeerd om wie je bent én wat je doet. In een inspirerende, inclusieve en respectvolle werkomgeving met leuke collega’s. Bij PwC hechten we waarde aan je persoonlijke groei, daarom biedt PwC het volgende:

 • Je neemt deel aan de PwC EMEA New Joiners week, om je internationale collega’s te leren kennen

 • Uitgebreide coaching, met een focus op jouw persoonlijke ontwikkeling 

 • Uitstekend aanbod van (internationale) opleidingsmogelijkheden 

 • Flexibele werktijden en locatie 

 • Een open cultuur, met veel ruimte voor het geven en ontvangen van feedback 

 • Gelegenheid om internationale ervaring op te doen

 • Teamevenementen zoals de jaarlijkse PwC Consulting-ski-reis en het teamweekend

 • De mogelijkheid om bij te dragen aan interne projecten, maatschappelijk verantwoord ondernemen, verschillende (sociale) netwerken, diversiteit, innovatie en/of recruitment 

 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder andere een deels premievrij pensioen, 32 vakantiedagen, iPhone, laptop en lease-auto of afzien-autoregeling

Solliciteer nu!

Heb je interesse, herken je je in onze purpose en waarden en sluit je aan bij het profiel? Wij ontvangen graag de volgende documenten:

 • CV;

 • Motivatiebrief;

 • Cijferlijsten van je middelbare school, Bachelor en Master.

Binnen twee weken hoor je van ons we samen met jou doorgaan met de sollicitatieprocedure en zo ja hoe we dit gaan doen. Heb je in de tussentijd nog vragen? Schakel dan met Gabriella Brusse, onze recruiter via gabriella.brusse@pwc.com; 088 792 23 55.

Solliciteer

Back to top
Risk Vacancies
Cancel