Junior Risk Manager

Company
NIBC
Type
Vacancy
Location
Den Haag
Sector
Banking, Risk Management
Required language
English

Description

Lever een belangrijke bijdrage aan zorgvuldig financieel risicomanagement als junior risk manager bij DNB.

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Onze balans is groter dan ooit tevoren. We beheren circa 30 miljard euro aan eigen beleggingen en goud, vervullen een sleutelrol in de uitvoering van de opkoopprogramma’s ter waarde van meer dan 2.400 miljard euro en we bewaken de financiële stabiliteit van het Eurosysteem. Dat vraagt om een zorgvuldig financieel risicomanagement waar jij als junior risk manager nauw bij bent betrokken!

Zo doe je dat als junior risk manager bij DNB

Je bent medeverantwoordelijk voor het financiële risicoprofiel van onze balans en je bent betrokken bij het risicomanagement van het Eurosysteem als geheel. De complexe risico’s van DNB op banken, bedrijven en landen (onder andere als gevolg van de huidige corona-crisis) in de monetaire aankoopprogramma’s en in onze eigen beleggingen vormen voor jou een geweldige kans om veel te leren! 

Wat ga je precies doen? 

 • Je doet analyses voor onze directie, het risicomanagementcomité en de beleggingscommissie over de belangrijkste financiële risico’s op de balans en eventuele aanvullende maatregelen.

 • Je ontwikkelt, draait en onderhoudt modellen voor markt-, rente- en kredietrisico.

 • Je analyseert en rapporteert de risico- en performancegegevens van de eigen beleggingen, zowel bij (dagelijkse) reguliere rapportages als bij ad-hoc verzoeken.

 • Je draagt bij aan adviezen over waardering van instrumenten en financiële risico’s en je geeft duiding aan de risico’s in rapportages voor de stakeholders binnen en buiten DNB, zoals de afdeling Vermogensbeheer, de managementcomités binnen DNB en het Ministerie van Financiën.

 • Ook internationaal geef je input op risicomanagementvraagstukken voor het risicomanagementcomité van de Europese Centrale Bank (ECB) en vertegenwoordig je DNB in de ECB-subcomités over beleidsdossiers voor de Governing Council.

 • Je zorgt voor een robuuste uitvoering van de processen en verbetert deze waar mogelijk, bijvoorbeeld door middel van verdere automatisering of inbouwen van checks.

 • Je kunt meewerken aan multidisciplinaire projecten en onderzoeksvraagstukken binnen DNB en het Eurosysteem.

Hier doe je dat

Je gaat als junior risk manager werken in Amsterdam bij de divisie Financiële Markten. Binnen deze divisie werkt de afdeling Risk Management aan een sterke balans voor DNB. We zijn een dynamische en betrokken afdeling. De cultuur is collegiaal, open en respectvol. Integriteit staat hoog in het vaandel. Je werkt samen met collega’s aan projecten en krijgt volop gelegenheid voor eigen inbreng en initiatief. Er is veel ruimte om jezelf te zijn en om je te ontplooien met training-on-the-job en opleidingen op maat. Het team waarin je gaat werken bestaat uit 12 hoogopgeleide professionals, die gewend zijn om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Dit breng je mee

Bij DNB werk je met inhoudelijke professionals. De kwaliteit van het werk is hoog. Daarom vinden we het belangrijk dat jij scherp analyseert, zorgvuldig rapporteert en oog hebt voor behoeftes en belangen van je afnemers. Je werkt goed samen binnen een team en je communiceert makkelijk met verschillende mensen. 

Waar zijn we verder nog naar op zoek? 

 • Je hebt een academische master met goede resultaten en een (financieel-)economische specialisatie en/of een kwantitatieve achtergrond zoals econometrie, natuurkunde of wiskunde.

 • Bij voorkeur heb je aanvullende relevante opleidingen zoals CFA, FRM et cetera of ben je bereid deze te volgen.

 • Je bent een starter op de arbeidsmarkt of je hebt enkele jaren relevante praktijkervaring in financieel risicomanagement en/of aantoonbare affiniteit met risicomanagement.

 • Je kunt duidelijk formuleren, zowel mondeling als schriftelijk en zowel in het Nederlands als in het Engels.

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek - 32 uur kan ook - met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting. 

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie: 

 • Een salaris van minimaal € 3.200,-- en maximaal € 4.400,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.

 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.

 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,25%.

 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.

 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.

 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 8 of 9 uur te werken.

Zo solliciteer je bij DNB

01 - Verstuur je sollicitatie

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Binnen twee weken ontvang je een inhoudelijke reactie op je sollicitatie.

02 - E-assessment

Voor de meeste vacatures vragen wij je om een online assessment te maken voorafgaand aan het eerste gesprek. Het assessment bestaat uit cognitieve testen en/of een persoonlijkheidsvragenlijst, en kun je gewoon thuis uitvoeren.

03 - Eerste gesprek

Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen. Dit gesprek vindt meestal plaats met de manager of een ervaren teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat en een recruiter.

04 - Tweede gesprek

Wanneer zowel jij als wij positief zijn na het eerste gesprek zien we je graag nogmaals terug. Bij dit vervolggesprek zijn meestal een andere manager uit dezelfde divisie en een (senior) teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat aanwezig.

05 - Casus, derde gesprek en/of assessment

Solliciteer je op een functie als toezichthouder of beleidsmedewerker? Dan wordt het eerste of het tweede gesprek vaak gecombineerd met het maken van een schrijfopdracht of een case study. Dit hoor je uiteraard ruim van tevoren. Afhankelijk van het niveau van de functie kan er nog een derde gesprek met de divisiedirecteur en/of een functiegericht (extern) assessment plaatsvinden.

06 - Arbeidsvoorwaardengesprek

Past DNB bij jou? En ben jij de juiste persoon voor de functie? Dan doet de recruiter je een contractaanbod tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek.

07 - Screening

Na de arbeidsvoorwaardelijke overeenstemming volgt een screening. Het specifieke screeningsprofiel vind je terug in de vacaturetekst. Hier kun je meer informatie vinden over de screening.

08 - Welkom bij DNB

Na het ondertekenen van je contract heten wij je van harte welkom bij DNB! Dit doen we met een introductieprogramma, waarin je kennismaakt met onze organisatie en je nieuwe collega’s. Het interactieve programma bestaat onder andere uit twee introductiedagen en een onboarding-app.

Solliciteer nu!

Wil jij als junior risk manager werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk 12 mei 2020 een motivatiebrief, je complete cv en cijferlijsten van VWO, bachelor en master. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

De selectieprocedure omvat een e-assessment en een case study. Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a, meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

Solliciteer!

Back to top
Risk Vacancies
Cancel