Business & Technology Consulting

Company
Accenture
Type
Internship
Location
Utrecht
Sector
Consultancy, IT
Required language
English

Description

Start Date 1 September 2020

Accenture helpt internationale klanten om continue bedrijfsprocessen te verbeteren door middel van het implementeren van innovatieve IT-oplossingen. Een belangrijk voorbeeld hiervan is SAP, een van de leiders binnen de bedrijfssoftware.

SAP loopt voorop bij het integreren van nieuwe innovaties in de SAP-software om organisaties in de veranderende markten van nu optimaal te kunnen ondersteunen.

Jouw functie

Binnen Accenture’s SAP-groep doen we continue onderzoek naar de nieuwste ontwikkelingen en technologieën op het gebied van SAP (gerelateerde) innovaties en hoe we deze innovatieve producten en onze klanten kunnen helpen het bedrijf te verbeteren. Als stagiair help je ons met (markt) onderzoek naar deze nieuwe innovatieve SAP-producten en gerelateerde onderwerpen, doe je praktijkervaring op door bijvoorbeeld een demo te configureren of te ontwikkelen en ontwikkel je een analyse inclusief advies over de relevantie van de producten.

Opdracht

‘The sky is the limit’ en we raden je daarom aan om in je motivatiebrief duidelijk aan te geven welke groep en thema jou interesseert. Heb jij zelf een idee/onderwerp wat je graag zou willen onderzoeken en/of uitvoeren, neem dan vooral contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Als stagiair werk je met verschillende mensen binnen en buiten Accenture om ervoor te zorgen dat jij de informatie krijgt die vereist is voor jouw opdracht. De SAP-groep is verdeeld in verschillende groepen om de diverse SAP producten zo goed mogelijk bij onze klanten te kunnen implementeren:

SAP FINANCE TRANSFORMATION

SAP Finance Transformation is gericht op financiële processen bij bedrijven binnen verschillende sectoren. Als je affiniteit hebt met technologie en dit wilt combineren met jouw kennis over financiële processen, is dit de groep voor jou.

SAP TALENT & HR

SAP Talent & HR is gericht op HR-processen en alles wat nodig is om deze te vervullen - denk aan resource management, payroll, en talent management. Als je een sterke affiniteit hebt met HR en ook de bijbehorende technologie wilt leren is dit waarschijnlijk iets voor jou.

SAP SALES & CUSTOMER SERVICE

SAP Sales & Customer service is specifiek ontworpen voor alle processen met betrekking tot de verkoop en levering van een kwaliteitsdienst aan de klant. Ben jij geïnteresseerd in verkoopprocessen of wordt jij blij van een optimale klantbeleving, voer dan je stageopdracht binnen Sales & Customer service uit.

SAP SOURCING & PROCUREMENT

SAP Sourcing & Procurement is gericht op het sourcing- en inkoopproces van onze klanten. Als dit een proces is waarover je meer wil weten en je wilt leren hoe je binnen dit gebied innovatieve oplossingen kunt toepassen, dan is dit een interessante groep voor jou.

SAP SUPPLY CHAIN & OPERATIONS

SAP Supply Chain & Operations is de oplossing voor alle logistieke en supply chain-processen. Hier vinden we nieuwe en innovatieve manieren om dit bij elke stap efficiënter te maken. Als je affiniteit hebt met supply chain en geïnteresseerd bent in technologie, neem dan snel contact met ons op.

SAP TECHNOLOGY & INNOVATION

SAP Technology & Innovation staat centraal in het SAP-domein. Deze groep zorgt voor de ondersteuning van alle domeinen met hun technologische kennis en flexibele oplossingen. Als je een technische achtergrond hebt en niet bang bent om te coderen/programmeren, is dit echt iets voor jou.

Voorbeelden van onderzoeksonderwerpen binnen SAP

Onderstaand een aantal onderwerpen waar wij onder andere onderzoek naar doen. Zie je het onderwerp waar jij je op zou willen focussen er niet bij staan? Let us know! Dan gaan wij kijken naar wat de mogelijkheden zijn.

• Market Research

• Robotic Process Automation

• Conversational AI

• Rapid Application Development

• Machine Learning

Jouw team

Onze collega’s van de servicegroep Technology helpen grote en kleine klanten met IT-transformaties. Welk cloudplatform past het beste bij de situatie van klant X? Wat zijn de veiligheidsrisico’s van de IT-oplopssing van deze leverancier? Hoe implementeren we Agile werken binnen deze organisatie en hoe bouwen we vanuit design thinking workshops een nieuwe app?

Vanuit de wensen van de klant bouw je samen met een team van internationale professionals aan op maat gemaakte software en oplossingen, al dan niet in combinatie met het toepassen van slimme techniek zoals Robotics of Artificial Intelligence. Samen met de klant zal je ook security defensie strategieën ontwikkelen, door het combineren van technologie en gebruikers gedrag. Samen slaan we een brug tussen de behoeftes van bedrijven en de nieuwste technologische innovaties.

Jouw achtergrond

• Laatste jaar bachelor- of masterstudent met IT-affiniteit

• Vloeiend in Nederlands en Engels

• Zelfstarter

• Proactief, leergierig en in staat om complexe problemen op te lossen

• Ervaring met of graag leren werken met SAP

• Beschikbaar voor 4-6 maanden

Ons aanbod

Accenture is een geweldige plek om te werken en jezelf te ontwikkelen. Kies je voor Accenture, dan word je een schakel in een bedrijf op wereldniveau. Door de vele samenwerkingsverbanden en relaties met klanten zijn wij trots op onze levendige en diverse bedrijfscultuur. Wij staan voor open communicatie, flexibiliteit en een realistische mindset. Wij willen de echte jij leren kenen en je verder helpen met je professionele en persoonlijke ontwikkeling, waar je interesse ook maar ligt. Je doorloopt gedurende je carrière bij ons meerdere leertrajecten (formeel en informeel) om je vaardigheden en expertise binnen je rol uit te breiden. Naast onze opportunistische wekomgeving en de meest uiteenlopende projecten, bieden wij jou ook nog het volgende:

• Een vergoeding en een laptop

• Reiskostenvergoeding

• Begeleiding door een team van ervaren consultants

• Veel leuke activiteiten met andere stagiairs en collega’s

• Mogelijk een leuke vaste baan bij succesvolle afronding van de stage

Geïnteresseerd?

Ben jij klaar voor een carrière bij Accenture waarmee je jezelf kunt zijn en iets kan doen waar je echt van houdt? Meld je aan en maak het verschil.
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Ymke Rose Gote via ymke.rose.gote@accenture.com.

APPLY

Back to top
Risk Vacancies
Cancel