Junior Performance Analist Beleggingen

Company
PGGM
Type
Vacancy
Location
Nederland
Sector
Asset Management , Risk Management
Required language
English

Description

Het meten en analyseren van de rendementen van de PGGM beleggingsportefeuilles en daar waardevolle inzichten uit halen. Dat wordt jouw scope als Junior Performance Analist bij PGGM.

Kom jij ons versterken?

Jouw rol

Als junior performance analist beleggingen meet jij de resultaten van beleggingsportefeuilles van PGGM, verklaar je de behaalde rendementen en leg je deze uit aan interne en externe stakeholders. Je volgt marktontwikkelingen, en legt de link tussen de rendementen en de trends in de markt. Door middel van de performance attributie verklaar je behaalde rendementen ten opzichte van de relevante benchmarks en krijg je inzichten in de beleggingsprocessen van portefeuille managers. Voor onze klanten overzie jij de hele portefeuille met een breed spectrum van verschillende beleggingscategorieën, maar jouw primaire focus gebieden wordt vastrentende waarden en krediet beleggingen.

Er staan dagelijks nieuwe uitdagingen op je te wachten:

 • Je verzorgt diverse performance- en attributierapportages,voor onze klanten (pensioenfondsen), management en de beleggingsteams

 • Je onderhoudt benodigde systemen en tools zoals SCD, FactSet, Alteryx

 • Je werkt met de rest van de team aan de verbetering en verdere automatisering van de rapportages en het bouwen van de dashboards

 • Je voorziet onze klanten (zoals pensioenfondsen, management team en beleggers) van de relevante analyses en antwoorden op hun vragen over de rendementen

 • Je onderhoudt nauw contact en werk samen met je collega’s van verschillende teams binnen PGGM: van Front Office en Advies Vermogensbeheer tot Back Office, Data Management, IT en Finance & Control.

Jouw afdeling binnen PGGM

Het Performance Analysis team is onderdeel van de afdeling Performance & Risk Control (P&RC) binnen de Risk & Compliance unit van PGGM. De afdeling heeft 16 medewerkers waarvan 8 het performance team vormen. Het meten van de beleggingsresultaten en het uitvoeren van analyses hierop is de belangrijkste taak van het performance team. Je werkveld is breed en uitdagend: het team overziet de gehele beleggingsketen vanaf de pensioenverplichtingen via strategisch advies tot portefeuille-implementatie binnen Vermogensbeheer. Als onderdeel van Risk & Compliance werkt het team nauw samen met andere Risk disciplines met als doel om de analyses zo waardevol mogelijk te maken voor de klanten, het management van PGGM en de beleggers.

Jouw achtergrond

Jij combineert klant-en resultaatgerichtheid met sterke analytische vaardigheden. Je bent leergierig, hebt een flinke dosis ambitie, en wilt het naadje van de kous weten. Verder werk je nauwkeurig en zelfstandig. Maar tegelijkertijd zoek je ook graag de samenwerking op en communiceer je gemakkelijk. Verder herken jij je in het volgende profiel:

 • Afgeronde WO opleiding. Bij voorkeur een kwantitatieve richting (econometrie, wiskunde, economie enz).

 • Vaardig in Engels én Nederlands

 • Ervaring bij een vermogensbeheerder en ervaring met vastrentende waarden, beleggingsprocessen en - systemen (SimCorp Dimension en Factset) is een pré (dit kan ook vanuit een stage of bijbaan zijn). Maar anders leren we het je graag.

Wat wij bieden

Volop kansen om jezelf te ontwikkelen in een groene werkomgeving in het midden van het land (Zeist, Utrecht), waar het gaat om meer dan geld alleen. Bij PGGM vergroot je je vakmanschap door samen te werken en kennis te delen. Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om werk en privé zo goed mogelijk te combineren op de manier die in jouw leven past. Een open en eerlijke bedrijfscultuur hoort daarbij. Kies je voor PGGM, dan kies je voor de maatschappij én voor jezelf. Jij mag rekenen op:

 • een functie met gegarandeerde maatschappelijke impact.

 • een bruto maandsalaris in schaal 9 van de CAO.

 • een 36-urige werkweek met flexibele werktijden.

 • een goede pensioenregeling als deelnemer van pensioenfonds PFZW (71,5% betaald door PGGM, 28,5% door werknemer).

 • een ruim opleidingsbudget voor interne en externe trainingen of opleidingen.

 • een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 7,5%.

 • ruim 26 vakantiedagen.

 • flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden.

 • een collectieve ziektekostenverzekering bij CZ. Je krijgt korting op de basisverzekering en aanvullende pakketten van CZ.

 Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en salarisschalen lees je in onze CAO, die je vindt onder 'Arbeidsvoorwaarden' op pggm.nl/werken-bij.

Meer weten?

Junior Performance Analist Beleggingen: jouw nieuwe baan bij PGGM?

Wil jij als Junior Performance Analist de verantwoordelijkheid dragen voor een goed pensioen van 4,4 miljoen pensioendeelnemers? Solliciteer dan op deze vacature en kies voor een baan met impact.

Heb je vragen of wil je meer te weten komen tijdens een virtuele kop koffie? Neem dan contact op met Irma Bousardt, via 06 – 30339754 (liefst eerst even een WhatsApp sturen) of irma.bousardt@pggm.nl. Informatie over de sollicitatieprocedure vind je terug op onze website.

PGGM en Corona

Door COVID19 werken de meeste PGGM’ers grotendeels vanuit huis. Kennismakingsgesprekken en interviews doen we met videocalls in Microsoft Teams. Een afrondend gesprek vindt plaats op kantoor. Een groot deel van jouw inwerktraject gebeurt op afstand, waarbij we er alles aan zullen doen om jou een warm welkom bij PGGM te geven. 

Aan intermediairs

We weten dat er veel partijen zijn die graag met ons mee willen zoeken of hun diensten willen aanbieden voor deze vacature, maar bij PGGM werven we nieuwe collega’s zelf. Acquisitie naar een werving & selectie-opdracht of onaangekondigde aanbiedingen van CV's stellen we dan ook niet op prijs en nemen wij niet in behandeling. Mochten we er niet uitkomen, dan bellen we jou.

Solliciteer nu

Back to top
Risk Vacancies
Cancel